„Buvo galima tikėtis, kad kažkokių protestų bus todėl, kad įtampa buvo tikrai kaitinama pakankamai ilgą laiką. Vaizdus, kuriuos teko pamatyti, reikia pasakyti, kad per savo gyvenimą aš nesitikėjau kažką panašaus Kapitolijuje galėsianti išvysti. Dėl to labai gaila ir labai liūdna. Visgi manau, kad JAV institucijų bei pačios demokratijos karkasas tiek tvirtas, kad tai tiesiog bus labai skausmingas ir nemalonus epizodas, po kurio, aišku, reikės žaizdas gana ilgai laižytis, nes matosi ir didelė visuomenės poliarizacija į kraštus. Tokia sunki perspektyva tokio centro judėjimo ir susiklausymo link. Bet nuo politikų išminties turbūt priklausys, kiek pavyks tą tarpą suglausti“, – „Žinių radijui“ sakė ji.

JAV Kapitolijaus pastatas trečiadienį buvo uždarytas, o šalies įstatymų leidėjai įstrigo viduje, Vašingtono centre įsiplieskus įnirtingiems susirėmimams tarp prezidento Donaldo Trumpo šalininkų ir policijos.

Neramumai prasidėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV prezidentas D. Trumpas kreipėsi į savo šalininkus pažerdamas nepagrįstų įtarimų dėl rinkimų sukčiavimo ir paskatino juos žygiuoti į Kapitolijų.

Televizijos kadruose buvo matyti, kaip protestuotojai atsidūrė pastato viduje, įsiveržę pro langą. Senatas ir Atstovų rūmai nutraukė savo sesijas, kuriose jie diskutavo apie respublikonų pretenzijas rezultatams JAV valstijose, kurias Joe Bidenas laimėjo per lapkritį vykusius prezidento rinkimus.

Įstatymų leidėjai buvo evakuoti, kai riaušininkai pasiekė Kapitolijaus komplekso pastatus, tačiau jie pradėjo grįžti po to, kai rūmų apsauga patvirtino, kad pastatas yra saugus.