Šis posėdis vyks pagal Seimo statute numatytas procedūras, tačiau jo metu priimti sprendimai neturės teisinės galios. Seimo nariams rekomenduota posėdyje dalyvauti dirbant savo kabinetuose, kur, iškilus klausimams, jiems padės Seimo kanceliarijos darbuotojai.

Beje, ketvirtadienio rytą Seimas dar rinksis gyvai į rytinį plenarinį posėdį. Po pietų, 14–16 val., vyksianti Seimo posėdžio simuliacija nebus transliuojama.

Kaip ELTA jau skelbė, kitą savaitę, sausio 12 dieną, Seimas rinksis į plenarinį posėdį, kuris pirmą kartą vyks nuotoliniu būdu. Sprendimą sušaukti tokį posėdį bendru sutarimu priėmė trečiadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

Seimo posėdis vyks nuotolinio darbo platformoje „Teams“, balsuoti Seimo nariai galės naudodami mobilųjį elektroninį parašą arba „Smart ID“.

Seimo priimtos Statuto pataisos numato, kad Seimo valdybos sprendimu Seimo posėdžiai gali būti organizuojami nuotoliniu būdu, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai ir (ar) gyvybei ir Seimo nariai negali susirinkti į Seimo posėdį parlamento rūmuose.