Vyriausybės vadovė dėkojo Lietuvos vyskupų konferencijai už sprendimą stabdyti viešas pamaldas, ministrų kabinetui sugriežtinus karantiną.

„Man atrodo, kad pirmiausia reikėtų padėkoti Lietuvos vyskupų konferencijai už tai, kad pamaldos nebuvo viešos, dabar net nėra. Po to, kai Vyriausybė sugriežtino karantiną. Tas sprendimas buvo labai vietoje, labai laiku, vertinome kaip solidarumo su pasaulietine vadžia ženklą.

Esamomis aplinkybėmis, kadangi dar neturime gerų žinių apie situacijos gerėjimą, tikėčiausi sprendimo persvarstymo, laikotarpio pratęsimo, kad jis būtų panašesnis į Vyriausybės taikomų apribojimų laikotarpį“, – po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė.

Dar kartą ji pabrėžė, kad tikisi solidarumo.

„Tikiuosi, kadangi atnaujinimas dar nėra įvykęs, kad šis sprendimas bus persvarstytas“, – sakė ji.

Delfi primena, kad antradienį Lietuvos vyskupų konferencija pranešė, jog nuo sausio 11 dienos bus atnaujinamos viešos pamaldos su tikinčiaisiais.

Dėl šios priežasties trečiadienio popietę Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas rengia spaudos konferenciją.

Ingrida Šimonytė

Priežasčių švelninti karantiną nemato

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Simonas Krėpšta trečiadienį teigė, jog gali būti, kad antrosios bangos piką Lietuva jau pasiekė.

Epidemiologinę situaciją I. Šimonytė vertino nuosaikiai, premjerė ragino tik kitos savaitės pabaigoje vertinti galimus pokyčius.

„Mes esame sutarę, kai buvo pratęstas apribojimų tarp savivaldybių taikymas. Esame sutarę, kad ne anksčiau kaip sausio 17 dieną Vyriausybė susirinks, turėsime analitikų įžvalgų apie dinamiką ir tendencijas. Tada bus svarstoma, galbūt bus kažkas švelninama“, – sakė premjerė.

Ji taip pat teigė, kad kol kas nemato jokio pagrindo karantiną švelninti.

I. Šimonytė aiškino, kad nors ir atrodo, jog situacija gerėja, tačiau vertėtų palaukti.

„Tai, kad iš pastarojo šventinio laikotarpi trendas piešiasi pozityvesnis, tikrai neskubėčiau sakyti, kad taip ir yra. Tikrai siūlyčiau palaukti keletą savaičių“, – ragino ji.