„Ministras kviečia visus atkreipti dėmesį, kad ypač yra svarbu saugumas ir sveikata, esant tokiai sudėtingai situacijai, ir pirmiausia kviečia įsivertinti rizikas ir būtinybę dalyvauti mišiose“, – BNS sakė ministro atstovė Aistė Šuksta.

A. Dulkys taip pat pabrėžė, kad kovą su koronavirusu galima laimėti tik visiems susitelkus.

„Ministras iš tikrųjų laikosi tokios pozicijos, kad mes gyvename tokiu laikotarpiu, kuris išvargino ir šioje kovoje su koronavirusu galime laimėti tik visi susitelkę“, – sakė ministro atstovė.

Pačio vyskupų sprendimo atnaujinti pamaldas A. Dulkys nekomentavo.

Antradienį Lietuvos katalikų bažnyčios vadovai priėmė sprendimą nuo sausio 11 dienos atnaujinti viešas pamaldas su žmonėmis, ribojant tikinčiųjų skaičių ir laikantis saugumo reikalavimų – mišių dalyviai bus įleidžiami su veido kaukėmis, bažnyčiose bus laikomasi 10 kv. metrų ploto vienam žmogui, išlaikant dviejų metrų atstumą tarp asmenų ar asmenų grupių, kurias sudaro ne daugiau nei penki asmenys arba šeimos nariai.

Sprendimą sustabdyti viešas pamaldas vyskupai priėmė gruodžio viduryje, Naujųjų metų išvakarėse šis ribojimas pratęstas iki sausio 10 dienos.

Lietuvoje iki sausio 31 dienos galioja įvestas sugriežtintas karantino režimas. Jo metu uždarytos daugelis parduotuvių, kirpyklos, apribotas žmonių judėjimas ir susirinkimai.