G. Palucko teigimu, Respublikinės Panevėžio ligoninės atvejis, kai gauta vakcina paskiepyta dauguma šios ligoninės darbuotojų, o kitoms regione esančioms gydymo įstaigoms jos praktiškai neliko, liudija, kad procesas lig šiol nėra skaidrus.

„Panevėžio atvejis yra labai aiškus pavyzdys, kas nutinka, kai yra skirstomas ribotas resursas – vakcinos. Resursas pasisavinamas arba koncentruojamas rajonų centruose. O kitos sveikatos paslaugas regionuose teikiančios įstaigos lieka it musę kandusios. Reikia kuo greičiau nutraukti tokią atvirą diskriminaciją ir visa tai išspręsti yra SAM atsakomybė“, – sako G. Paluckas.

LSDP pirmininkas pabrėžia, kad skirstant vakcinas neaiškiais ir neapibrėžtais principais, mažinamas sveikatos paslaugų prieinamumas, rizikuojama medikų sveikata.

„Svarbiausias uždavinys SAM – užtikrinti skaidrų ir tinkamą vakcinos paskirstymą, čia nėra tik ligoninės vadovo atsakomybė. Ministro atsakomybė yra labai aiškiai atsižvelgti ne tik į įstaigos dydį, bet ir regioniškumą, proporcingumą. Negali taip būti, kad vienoje įstaigoje vienu etapu paskiepijama daugiau nei pusė gydytojų, o kitai regiono įstaigai nusiunčiama vos keliasdešimt vakcinų“, – teigia G. Paluckas.

Kaip skelbia žiniasklaida, Respublikinė Panevėžio ligoninė, gavusi vakcinų siuntą, paskiepijo 850 šios įstaigos darbuotojų. Tuo metu kitoms Panevėžio ir Utenos apskrityje esančioms ligoninėms paskyrė 125 vakcinos dozes.