Vakarėliai vyko

Pašnekovas laidoje pasakojo, kad Naujųjų metų sutikimo naktis buvo tikrai kitokia.

„Naujųjų metų naktis buvo tikrai kitokia, nei įprasta. Policijos pajėgos stebėjo centrines savivaldybių aikštes, kuriose įrengtos kalėdinės eglutės. Matėme, kad tos aikštės tikrai labai ištuštėjusios, žmonių praktiškai nebuvo, arba tik vienetai. Kalbant apie viešąsias erdves, galime teigti, kad ši naujametinė naktis buvo išskirtinė“, – sakė A. Paulauskas.

Jis teigė, kad toks faktas džiugina, nes žmonės išgirdo kvietimą likti namuose.

„O kalbant apie tai, kas vyko žmonių namuose, visgi matome, kad mūsų žmonių įpročiai nesikeičia, – šventimas vyko, mūsų pareigūnams teko vykti ne į vieną šeimyninį konfliktą, barnius tarp neblaivių asmenų, tos veiklos pakako“, – naujametinį savaitgalį įvertino policijos atstovas.

A. Paulauskas konstatavo, kad tikrai ne visi išgirdo nurodymą Naujuosius metus pasitikti tik su vienu šeimos ūkiu.

„Tikrai ne visi nurodymų laikėsi. Naujametinę naktį užfiksavome 35 pažeidimus, kai vakarėliai vyko, kai buvo susibūrę daugiau nei vieno namų ūkio gyventojai. Tuos vakarėlius ir jų dalyvius pažymėjome ne visai maloniais, bet naujametiniais pažeidimų protokolais“, – kalbėjo laidos pašnekovas.

A. Paulauskas teigė, kad kaimynai buvo aktyvūs, skundė vakarėlius rengiančius gyventojus.

Liepė apsisukti maždaug 11 tūkst. automobilių

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas A. Paulauskas teigė, kad per ilgąjį Naujųjų metų savaitgalį šalies keliuose liepta apsisukti maždaug 11 tūkst. automobilių.

„Eismo intensyvumas gal ir buvo kiek mažesnis, nei įprasta, mes sekame ir matome, kad kai kuriomis dienomis jis nukrenta 80 procentų. Tačiau vis tiek per ilgąjį Naujųjų metų savaitgalį mūsų pareigūnai liepė apsisukti daugiau nei 11 tūkst. transporto priemonių. Tai rodo, kad nemaža dalis žmonių bandė patekti į kitas savivaldybes, kažkur vykti neturėdami tam pagrindo“, – sakė jis.

Laidos pašnekovas pabrėžė, jog noras pasivaikščioti kitoje savivaldybėje nėra pakankama priežastis ten keliauti.

„Tai nėra pateisinama priežastis kirsti savivaldybės ribas. Prašymas gyventojams – susirasti pasivaikščiojimo vietų savo savivaldybėje“, – sakė jis.

Kontrolės postai Kaune

Policijos pareigūnai, anot A. Paulausko, jau nuvargę nuo trečią savaitgalį galiojančių judėjimo ribojimų. Laukia dar vienas didelis iššūkis – judėjimo kontrolė praktiškai iki sausio 31 dienos. Tą sekmadienį nusprendė ministrų kabinetas.

„Kaip žinia, toliau vykdyti tokiu pačiu intensyvumu šių priemonių nelabai galime, nes mūsų resursai riboti. Laikyti nuolatos tų policijos postų neišgalime, nes policijos pareigūnams reikia poilsio. Po intensyvaus darbo turi būti suteiktas tam tikras skaičius poilsio dienų. Bet norime pasakyti, kad labai aktyviai ieškome būdų įdarbinti techninius sprendimus. Lietuvos keliuose yra įrengtos vaizdo kameros“, – sakė policijos atstovas.

Jis laidoje „Delfi rytas“ teigė, kad dar pirmadienį kalbėsis su IT specialistais ir kartu ieškos greičiausių būdų sukurti mobiliąją aplikaciją, kuri atliktų policininko darbą – kontroliuoti transporto priemones, važiuojančias į kitas savivaldybes.

Kruviniausios nakties epitetas netinka

Policijos atstovas teigė, kad nereikia Naujųjų metų nakčiai klijuoti kruviniausios nakties titulo.

„Nežinau, toks epitetas, priklijuotas tai nakčiai, gal ne visą laiką tinka. Matome kartais, kad eilinis savaitgalis po pašalpų gavimo būna kruvinesnis nei Naujųjų metų naktis. Vienareikšmiškai tikrai negalėtume pasakyti, kad Naujųjų naktis pasižymi kokiu nors išskirtiniu agresijos protrūkiu“, – aiškino jis.

Kontrolės postai Kaune

„Praktiškai neužfiksavome konfliktų viešose vietose. (…) Kalbant apie uždaras erdves, pažeidimų buvo. Bet dažnu atveju kitais savaitgaliais, labai dažnai tai susiję su pašalpų gavimu, užfiksuojama ir daugiau pažeidimų, jie kartais būna kruvinesni“, – laidoje „Delfi rytas“ kalbėjo A. Paulauskas.