Kaip pranešė Energetikos ministerija, ji pareigas pradės eiti sausio 5 dieną ir ministerijoje bus atsakinga už atsinaujinančios energetikos plėtojimą.

„Lietuvos tikslai energetikoje – išties ambicingi, pavyzdžiui, jau 2050 metais turėtume patys pasigaminti 100 proc. elektros energijos ir visą ją – iš atsinaujinančių neiškastinių išteklių. Tad atsinaujinanti energetika yra ne tik rytojaus energetika. Tai centrinė ir fundamentaliai svarbi sritis, kurią būtina kompleksiškai plėoti, nes tai – inovacijos, darbo vietos ir energetinė nepriklausomybė“, – pranešime sako D. Garbaliauskaitė.

Teisės bei vadybos ir verslo administravimo magistrė D. Garbaliauskaitė energetikos sektoriuje dirba daugiau kaip 10 metų. Pastaruoju metu ji dirbo Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriuje „Litgrid“ ir bendrovėje „Vilniaus šilumos tinklai“, kur buvo atsakinga už teisines ir reguliacines funkcijas.

Ji taip pat buvo energijos išteklių biržos „Baltpool“, „Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus“ ir kitų įmonių valdybos narė, Europos elektros perdavimo sistemos operatorių ENTSO-E Teisės ir reguliavimo grupės narė, kur daugiausiai nagrinėjamos naujos europinės teisėkūros iniciatyvos energetikos srityje.