Pirmadienį iš pietryčių prie Lietuvos lėtai artės šilto oro frontas. Daug kur numatomas nedidelis sniegas, Dzūkijoje šlapdriba pereinanti vakare į silpną lietų. Vietomis išliks plikledis, galima silpna lijundra. Vėjas pūs iš šiaurės rytų, 6–11 m/s greičiu. Aukščiausia temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio šiauriniuose rajonuose iki 0-2 laipsnių šilumos pietrytiniame šalies pakraštyje.

Antradienį toliau šiluma lėtai, bet atkakliai skinsis kelią į Lietuvą. Naktį pietrytinėje šalies pusėje sulaksime jau gausesnių kritulių, šlapdribos ir lietaus, kai kur gali neilgam formuotis lijundra. Pūs stiprokas šiaurės rytų vėjas. Šiaurinėje šalies pusėje temperatūra svyruos apie 1-3 laipsnius šalčio, pietrytinėje apie 0 ar 1 laipsnį šilumos.

Dieną krituliai apims visą šalį, šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose daugiausia drėbs gana intensyvi šlapdriba ir sniegas. Šiaurės rytų vėjas pūs dar smarkiau, pamažu keisdamas kryptį iš rytų. Temperatūra iki vakaro didesnėje šalies dalyje pakils iki 1-3 laipsnių šilumos, tik šiaurės vakaruose gali išlikti apie 0 laipsnių.

Sausio 6-os naktį nedideli krituliai nuslinks į pietvakarinį šalies pakraštį, o dieną vėl grįš į didesnę šalies dalį jau sniego pavidalu. Po atlydžio pašalus daug kur susidarys plikledis. Vėjas gan stipriai pūs iš rytų. Temperatūra naktį daug kur sieks nuo 0 iki 4 laipsnių šalčio, dieną vyraus nedidelis 0-2 laipsnių šaltukas.

Sausio 7-os naktį daug kur pasnigs, dieną vietomis pasirodys nedideli krituliai. Vėjas suks iš pietryčių ir silpnės. Temperatūra naktį kris iki 0–3, šiaurės rytiniame pakraštyje iki 4-5 laipsnių šalčio, dieną svyruos apie 0 laipsnių.

Sausio 8 d. krituliai trauksis, tik vietomis truputį pasnigs. Vėjas suksis iš šiaurės rytų. Skverbsis pamažu stiprėjantis šaltis.