Jau pirmosiomis 2020-ųjų dienomis žiniasklaidos antraštėse mirgėjo „Grigeo“ vardas. Buvo išaiškinta, kas ilgą laiką Klaipėdą nardina smarvėje. Tuomet ir prekybos centrai, ir pirkėjai vienijosi atsisakydami šios įmonės produkcijos, tačiau vos prasidėjus pavasariui tautiečiai tuštino parduotuvių lentynas nežiūrėdami į etiketes. Kovo viduryje buvo paskelbtas pirmasis karantinas, kuris, pagal pirmąjį Vyriausybės nutarimą, turėjo trukti dvi savaites.

Karantinas aukštyn kojomis apvertė viso pasaulio gyvenimą. Į Lietuvą ėmė plūsti tūkstančiai darbą svetur praradusių emigrantų, o Lietuvoje sustojo gyvenimas. Tik vasarą galėjome atsipūsti, tačiau keliauti ryžosi retas, tad pagrindine vasaros atostogų kryptimi tapo lietuviški kurortai.

Šįmet išsirinkome ir naują Seimą, kuris suformavo naują Vyriausybę, stojome į gyvą grandinę ir susikibę rankomis išreiškėme palaikymą už laisvę kovojančiai Baltarusijai. Taip pat vienijomės gelbėdami gyvūnus iš nelegalių veisyklų. Ir mokėmės gyventi visiškai neįprastu ritmu.

Įsimintiniausios 2020-ųjų akimirkos – „Delfi“ fotografų kadruose: