Taip atsitiko ir slaugytojai Sigitai, kuri pati nedrįso prašyti pagalbos, bet nebeturėdama kitos išeities ir paskatinta kolegų, nusprendė viešai kreiptis dėl paramos. Įspėjame, kad „Delfi“ buvo pateikta visa slaugytojos asmeninė informacija dėl ligos eigos ir pateikti jos siųsti laiškai Seimo nariams, tačiau sunkioje situacijoje atsidūrusi slaugytoja pageidavo viešai neskelbti jos pavardės.

Kaip pateiktoje informacijoje nurodoma, 2019 m. kovo mėnesį jai buvo diagnozuotas staiga, per kelis mėnesius metastazavęs piktybinis krūties vėžys (C50), T3N1M1, IV stadija. Kadangi onkologinė liga nustatyta palyginus jauname, darbingame amžiuje (šiuo metu susirgusiajai yra 46-eri metai), buvo atlikti genetiniai tyrimai ir nustatyta BRCA2 geno mutacija.

Deja, stebint ligos dinamiką kompiuterinės tomografijos aprašymuose, akivaizdu, kad standartinis ir ligonių kasų kompensuojamas gydymas šios ligos atveju nebuvo veiksmingas.

Visą gyvenimą padėjo kitiems

Sigita visą gyvenimą dirbo medicinos seserimi, pati gelbėjo pacientus, o šiuo metu jai reikalinga skubi finansinė Lietuvos žmonių pagalba. Kaip teigė pati slaugytoja, gydymui buvo išnaudotas visas tradicinio onkologinio gydymo priemonių arsenalas, tačiau jis nebuvo efektyvus.

„Todėl, nesant kito pasirinkimo, nuo šių metų buvo pradėtas valstybės nekompensuojamas inovatyvus kelių etapų gydymas, kurio kaina yra didelė – virš 10 000 Eurų. Pirmas šio gydymo etapas buvo veiksmingas, tačiau dalis metastazių vis dar išlieka.“

Taip pat Sigita ir jos bendražygiai „Delfi“ informavo, kad dėl tokios situacijos gydytojai rekomendavo ir kitą šio valstybės nekompensuojamo gydymo etapą, kuriam, deja, pritrūko lėšų padengti.

„Jį būtina pradėti nedelsiant ir nenutrūkstamai iškart po pirmojo, kadangi uždelsus su gydymu, gyvybė vis dar kabo ant plauko“, – teigė jie.

Į šventę išvažiavo net seselė su ligoninės lova.

Seimo nariai neišgirdo

Pasak šios istorijos paliestų asmenų, susiklosčiusi situacija yra labai skaudi, kadangi Sigita kreipėsi pagalbos ir į Seimą, bet jokio atsako iš parlamentarų nesulaukė. Nors ir nusivylė tokiu seimūnų abejingumu, tačiau nenori dabar viešai ieškoti kaltųjų. Kaip tik nori dabar galvoti apie ateitį ir kaip pasveikusi galėtų vėl padėti tūkstančiams pacientų.

„Mes tikime, kad paprasti Lietuvos žmonės, skirtingai nuo Lietuvos Seimo narių, atsilieps į medikės pagalbos prašymą, ir pasidalins tuo, kuo galės pasidalinti.“

Taip pat pažinojusieji slaugytoją tikino, kad kiek galėjo, tiek surinko lėšų jos gydymui, tačiau antram gydymo etapui pradėti lėšų vis dar nepakanka.

Jeigu Lietuvos žmonės išgirdo šį slaugytojos Sigitos pagalbos prašymą ir norėtų prisidėti, pateikiame jos banko sąskaitą:

Sigita

AB SEB bankas

A. S. LT93 7044 0008 7061 9211

Pavedimo paskirtis: Už gydymą