Masinis automobilių tikrinimas vėl prasidės nuo 13 valandos ir tęsis iki sekmadienio vakaro.

„Taip, kaip ir buvo iki šiol, prieš tai buvusius du savaitgalius, taip ir šį savaitgalį judėjimas tarp visų savivaldybių bus ribojamas, patekimas ten galimas tik turint rimtą priežastį“, – apie judėjimą tarp savivaldybių sakė R. Matonis.

Policijos atstovas teigė, jog pareigūnai kontroliuos padėtį ir savivaldybių viduje.

„Per tuos du savaitgalius pastebėjome, kad didesnis judėjimas yra pačioje savivaldybės teritorijoje. Tad siekiant suvaldyti šį judėjimą ir šiek tiek jį riboti daugiau dėmesio šį savaitgalį skirsime ribojimams savivaldybių ribose. Tiek automobilių srautams, tiek žmonių fiziniam judėjimui.

Bendradarbiaujame su savivaldybėmis, džiaugiamės, kad didžioji dalis jų geranoriškai atsiliepė į mūsų siūlymą išjungti Kalėdines eglutes, aptverti jas, riboti patekimą kurį laiką į centrines aikštes. Kad kuo mažiau ten būtų žmonių, kad nesusidarytų didelės masės žmonių“, – teigė policijos atstovas R. Matonis.

Jis aiškino, kad policijos pareigūnai didelį dėmesį Naujųjų metų naktį skirs centrinėms miestų aikštėms. Kitomis dienomis – viešosioms vietoms.

„Po Naujųjų metų didesnis dėmesys bus skiriamas parkams, paplūdimiams, pažintiniams takams. Nes ten mėgsta dažnai mėgsta rinktis ir didelėmis grupėmis būriuotis žmonės“, – Žinių radijo eteryje sakė laidos pašnekovas.

Aiškindamas šį sprendimą R. Matonis teigė, kad Kalėdų savaitgalį buvo fiksuotos net masinės žmonių kelionės į viešas vietas savo savivaldybėje.

Kontrolės postai Kaune

„Tose vietose su savivaldybės pagalba kiek apriboti net patekimą. Gali būti ir eismą draudžiantys ženklai, kai kurios vietos aptvertos fiziškai. O kitose vietose budės ir policijos pareigūnai, viešosios tvarkos darbuotojai. Tikimės, kad bendromis pastangomis tą srautą pavyks sumažinti“, – kalbėjo policijos atstovas.

R. Matonis sakė besitikintis, jog žmonės patys laikysis nurodytų reikalavimų ir draudimų.

„Prie kiekvieno policijos pareigūnas neprieis, tikimės ir pačių žmonių supratimo, kad laikysis reikalavimų. Ir kad nereikės policijos pareigūnų įsikišimo. Bet jei matysime, kad renkasi didelė masė žmonių, bandysime griežtesnėmis priemonėmis tai riboti“, – teigė jis.

Didieji šalies miestai atsisako fejerverkų, bet pavieniams žmonėms tai nėra uždrausta, priminė policijos atstovas.

„Kažkur prie savo namų leisti tuos fejerverkus tikrai gali. Prašymas savivaldybėms buvo nerengti masinių fejerverkų švenčių, nedaryti šventės gyventojams, kad jie nesirinktų į numatytą aikštę ar vietą, parką. Toks yra prašymas, labai tikiuosi, jog visos savivaldybės jį išgirdo“, – sakė pašnekovas.

Policija vėl reaguos į gyventojų pranešimus dėl galimų vakarėlių.

„Tikiuosi, kad kaimynai yra pilietiški ir jaučia pareigą apie tai pranešti policijai, jei tokių pranešimų gausime, tikrai į juos reaguosime. Todėl vėl raginame žmones likti namuose ir neiti vieniems pas kitus švęsti masiškai didelėmis grupėmis. Vienus metus prašome pabūti ramiau“, – Žinių radijo eteryje ketvirtadienio rytą sakė R. Matonis.

Siekiant įgyvendinti draudimą gyventojams judėti tarp savivaldybių be svarbios priežasties, ketvirtadienį atnaujinami kontrolės postai savivaldybių centrų prieigose.

Automobilių kontrolę postuose vykdo policijos pareigūnai, pasieniečiai, Šaulių sąjunga, Karo policija, Viešojo saugumo tarnyba, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.