2020 m. gruodžio 7 d. naujienų portale DELFI paskelbtas straipsnis „Pravieniškių kaliniams vadovaujantis „bachūras“ nuslėpė apie bendradarbiavimą su policija“, kuriuo buvo paskleista tikrovės neatitinkanti ir Aliaus Alksnio garbę bei orumą žeminanti informacija:

„Talkino policijoje dirbęs giminaitis?
Apie vis dar mažai žinomus, bet labai galimus Asilo ir Kauno policijos tarpusavio ryšius viešai prašneko buvęs ilgametis organizuotų nusikaltėlių veiklą stebėjusio miesto policijos padalinio pareigūnas Zenonas Rimša.

Ryškiausių dviejų ano meto Kauno grupuočių – Daktarų ir Daškinių siautėjimo laikais dirbęs Z. Rimša tvirtino, kad neva M. Mažeikos dėdė – buvęs ilgametis kaunietis policijos pareigūnas, dabar pensijoje esantis Alius Alksnys. Kalbama, kad dabar jis gyvena ypatingai uždarą gyvenimo būdą senojoje Kauno nusikaltėlių tėvonijoje – Vilijampolės mikrorajone.

Z. Rimša prisiminė, kad dar 1989 m. A. Alksnys labai siekė įsidarbinti prestižiniu laikytame Kauno 6-tajame skyriuje – kovojusiame su pirmosiomis šalies banditų gaujomis, tačiau dėl nežinomų priežasčių į minėtą tarnybą kažkodėl nepateko.

„Su Alksniu dirbau milicijos laikais Kauno Santakos komisariate. Alksnio dėdė buvo Asilo tėvas. Jo pavardė Mažeika. Berods tada jis dirbo gamtos apsauga ar miškais besirūpinusios valdiškos įstaigos gretose, - pasakojo Z. Rimša. - Pamenu, mes, dar su Alksniu 1985 – 1986 metais atvažiuodavome į jo namą Sargėnuose.

Tada Asilas buvo mažametis vaikas. Žinau, kad Alksnys jį traukė iš visų įmanomų nelaimių, o paskui baigėsi darbas policijoje ir baigėsi tie nuolatiniai „traukimai”.“

Šaltinis
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės