„Naujametinį savaitgalį ir Naujųjų naktį tikrai stiprinsime savo pajėgas“, – laidoje „Delfi diena“ sakė A. Paulauskas.

„Mūsų pareigūnai bus praktiškai kiekvienos savivaldybės centre, aikštėse, kuriose stovi kalėdinės eglės“, – teigė jis.

Pasak A. Paulausko, Naujųjų naktį Lietuvoje dirbs apie 2000 pareigūnų, jie prižiūrės, kad žmonės nesibūriuotų viešose erdvėse.

„Dauguma savivaldybių išgirdo prašymą išjungti eglutes, atsisakyti šventinių fejerverkų ir tokiu būdu nevilioti žmonių į centrines aikštes.

Jeigu bus identifikuota, kad savivaldybės nesiėmė priemonių užtikrinti, kad žmonės nesibūriuotų aikštėse, stengsis pritraukti žmones fejerverkais, degančiomis eglėmis, leidžiama muzika ir pan., kiekvienas atvejis bus fiksuojamas ir, kadangi bet kokie renginiai uždrausti, aiškinsimės, ar tai negali būti traktuojama kaip renginys“, – aiškino Policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Tokiu atveju, pasak jo, būtų taikoma administracinė atsakomybė už karantino sąlygų pažeidimą.

Policija, A. Pausausko teigimu, taip pat kiek įmanoma ribos transporto patekimą arčiau centrinių miesto aikščių, kalėdinių eglių.

„Gyventojai turėtų nenustebti, jeigu tiesiog fiziškai negalės patekti arčiau centrinių miesto dalių“, – įspėjo policijos atstovas.

„Taip pat bus vykdoma vairuotojų blaivumo kontrolė. Tikrai imsimės visos eilės priemonių, stengdamiesi paskatinti žmones likti namuose“, – sakė jis.

Policija ragina žmones informuoti pareigūnus ir apie galimus susibūrimus namuose.

„Tikrai reaguosime į bet kurį pranešimą apie triukšmą, muziką, galbūt kažkokį susibūrimą namuose. Netgi norėtume žmones paskatinti pamačius, kad pas kaimynus renkasi svečiai, suvažiuoja daug automobilių ir žmonės tikrai negyvena kartu, skambinti 112 ir informuoti policiją apie tai“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo A. Paulauskas.