„Aš ir pats išvykdamas iš miesto stovėjau pusantros valandos eilėje ir galvojau, kad atsitiko kažkokia avarija. Privažiavus paklausė dviejų žodžių ir paleido. Tos priemonės kartais atrodo nevisiškai tikslingai pataikytos“, – pasakojo Seimo narys.

A. Matulo manymu, reikėtų kreiptis į visuomenę prašant saugotis ir niekur nevykti.

„Manau, šiandien reikia informacijos žmonėms, kad jie negali niekur važiuoti, niekur būriuotis ir pan.“

Kai kurios ligoninės gavo vos po 10 vakcinų

Prasidėjus medikų vakcinacijai, anot A. Matulo, svarbu, kad vakcina nuo koronaviruso pasiektų visas ligonines.

„Deja, taip įvyko su pirma siunta, kad kai kurios [ligoninės] pasiėmė visą dalį, o atraminės gavo vos po 10 vakcinų. <…> Pavyzdžiui, Šiaulių ir Panevėžio organizuojančios ligoninės savo darbuotojus paskiepijo praktiškai visus, o 11 kitų Utenos ir Panevėžio apskričių ligoninių, kuriose gydosi po keliasdešimt COVID-19 sergančių pacientų, gavo po 10 vakcinų. Tai yra nesąžininga“, – sakė Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas.

„Nenormalu, kada organizuojančių ligoninių veikla nekontroliuojama“, – teigė jis.

Pasak A. Matulo, vilčių, kad sveikatos apsaugos sistema nesugrius teikia ir tai, kad kai kuriose ligoninėse didelė dalis medikų jau persirgo COVID-19 ir grįžta į darbą.

„Viltį teikia tai, kad Raseinių ligoninėje jau persirgo 120 darbuotojų ir grįžo į darbą. Kalbėjau su Vilniaus vienos ligoninės vadovu, kur persirgo apie 200 žmonių. <...> Biržų vyr. gydytojo duomenimis, jau persirgę ir paskiepyti darbuotojai sudaro apie 50 proc. – [medikai] jau praktiškai natūraliai įgyja imunitetą“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo jis.