Kaip trečiadienį pranešė Teisingumo ministerija, sprendimą kreiptis į kontrolės institucijas, su prašymu įvertinti Kalėjimų departamento vykdomų pirkimų rizikas, ministrė priėmė Pravieniškių pataisos namams-atvirajai kolonijai nusprendus vienašališkai nutraukti sutartį dėl Modulių patalpų, skirtų nuteistiesiems apgyvendinti, įsigijimo.

Pasak ministerijos, šioje sutartyje yra numatytas šimtaprocentinis daugiau kaip 3,4 mln. eurų avansinis mokėjimas. Sutartį Pravieniškių pataisos namai ketina nutraukti sausio 8 dieną.

„Įkalinimo įstaigų sprendimai už viešųjų pirkimų būdu įsigytas prekes, paslaugas ir darbus iš anksto apmokėti 50 ar net 100 procentų siekiančią visos mokėtinos sumos dalį, kelia pagrįstas abejones ar valstybės biudžeto lėšos yra naudojamos skaidriai,“ – pranešime cituojama E. Dobrovolska.

Anot jos, nerimą kelia ir korupcijos apraiškos vykdant viešuosius pirkimus įkalinimo įstaigose, tad STT ir VPT konsultacija padėtų tinkamai įvertinti didžiausias rizikas ir imtis būtinų pokyčių.

Ministerija taip pat pažymėjo, kad kitų metų sausį ketinama organizuoti ekspertų konsultacijas dėl iššūkių laisvės atėmimo vietų veikimo srityse.