„Pažymime, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybai pagal kompetenciją įvertinus aukščiau minėtą informaciją ir nustačius galimą Lietuvos Respublikos reklamos įstatymo 14 straipsnio 1 dalies pažeidimą, minėta institucija pradės tyrimą dėl galimo Lietuvos Respublikos reklamos įstatymo pažeidimo ir pateiks surašytą Lietuvos Respublikos reklamos įstatymo pažeidimo protokolą Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai įvertinti ir priimti sprendimą“, – rašoma tarnybos atsakymuose užklausą dėl šios reklamos išsiuntusiam fiziniui asmeniui.

Siejama su šeimos verslo interesais

Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui ėmus reklamuoti „antikovidinį vandenį“, ima aiškėti, kad „gydančio vandens“ akcija susijusi su V. Uspaskicho šeimos verslo interesais.

Koronaviruso prevencijai ir gydymui politikas išrinko mineralinį vandenį „Upas“, kurį gamina įmonė, glaudžiai susijusi su Darbo partijos vedlio vaikais. Informacija apie „antikovidinio vandens“ gamintojus ir jų sąsajas su politiko šeima feisbuke pasidalijo Kėdainių savivaldybės Tarybos narė, atstovaujanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Karolina Štelmokaitė.

Nuomonės partijoje išsiskiria

Darbo partijos naujokas Seimo narys Antanas Guoga V. Uspaskicho pasisakymus vadina apgailėtinais ir, ragindamas „darbiečius“ nebūti klapčiukais, siūlo dėl šio klausimo šaukti partijos tarybos posėdį. Tuo metu kiti į Seimą išrinkti „darbiečiai“ teigia nieko blogo V. Uspaskicho pasisakymuose nematą, todėl ir atskirų partijos pirmininko pasiaiškinimų politinės jėgos struktūrose negeidaują.

Apie tai, kad V. Uspaskicho vieši pasisakymai nedera su Darbo partijos vertybėmis ir yra netoleruotini, nes gali pakenkti Lietuvai dorotis su COVID–19 pandemija, kol kas viešai kalba tik ne taip seniai „darbiečiu“ tapęs A. Guoga.

„Kažkam reikėjo pasakyti, juk visi negalime tylėti ir apsimesti, kad nieko neįvyko. Čia įvyko didžiulis reikalas, ir aš pasakiau savo nuomonę, kad reikia apie tai diskutuoti, ir partija vienareikšmiškai turi sušaukti tarybą šiuo klausimu ir duoti pirmininkui galimybę pasiaiškinti. Negalime būti klapčiukai“, – Eltai teigė A. Guoga.

„Mano nuomone, tai (V. Uspaskicho pasisakymai apie gydantį vandenį – ELTA) yra klaida, to negalima daryti. Aš to nepalaikau, aš tiesiog pasakiau savo nuomonę, kad tai yra labai blogai, kad tai nėra adekvatu. Tikiuosi, kad pirmininkas atsiims (žodžius – ELTA), nes žmonėms yra pavojinga tikėti, kad jie gali įgyti skiepą taip, kaip reklamuojama“, – kalbėjo A. Guoga.

Viktoras Uspaskich

Tačiau A. Guogos kolegos iš Darbo partijos frakcijos kur kas atsargesni V. Uspaskicho atžvilgiu ir pastarojo skleidžiamos klaidinamos informacijos nėra linkę sureikšminti.

Darbo frakcijos Seime seniūnas Vigilijus Jukna teigė abejojąs, ar šiuo klausimu verta apskritai aiškintis partijos organuose. Jo teigimu, tai, kas buvo išsakyta partijai vadovaujančio V. Uspaskicho, yra ne Darbo partijos, bet paties V. Uspaskicho asmeninis reikalas.

„Čia vienareikšmiškai yra (V. Uspaskicho – ELTA) asmeninis reikalas“, – Eltai teigė V. Jukna.
„Tai yra partijos pirmininko, bet tai jokiu būdu nėra pačios partijos (nuomonė – ELTA)“, – teigė jis, kartu pažymėdamas, kad neturi ir informacijos, jog kažkas ketintų šaukti partijos tarybą ar pasitarimą „darbiečių“ frakcijoje Seime.

Labai panašiai samprotavo ir kitas „darbietis“, vienas iš Seimo pirmininkės pavaduotojų Andrius Mazuronis. Jis taip pat neįžvelgė nieko netinkamo ir partijai ar visuomenei kenkiančio V. Uspaskicho pasisakymuose.

„Man atrodo, kad Uspaskichas aiškiai pasakė, kad jo politinė veikla yra viena, o vandens veikla ar sveiko gyvenimo būdo veikla yra kita paralelinė linija. Man atrodo, kad jos nesikerta, tad aš situacijos neaštrinčiau. Tad nematyčiau būtinybės (šaukti) nei tarybos, nei valdybos. Tačiau viena, ko reikėtų, tai šnekėti ne per spaudą, o gyvai. To šiek tiek trūksta“, – teigė politikas.