Kaip LRT radijui teigė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė, geras ženklas yra mažėjantis sąlytį su užsikrėtusiais turėjusių asmenų skaičius.

„Matome geresnius ženklus, kad atsekdami kontaktus, bendraudami su užsikrėtusiais asmenimis, matome, kad sąlytį turėjusių asmenų skaičius ženkliai mažesnis – vidutiniškai apie 2500-3000 nustatoma jų. Tai rodo mažesnį žmonių mobilumą. Bet reikia prisiminti dvi dienas prieš apribojimų įvedimą, kai matėme, kokios spūstys buvo prekybos centruose, kirpyklose, bendrai miestuose, to metu, faktas, užsikrėtė daug žmonių. Dabar raškome to vaisius“, – teigė ji.

R. Lingienė vis dėlto sakė, kad norint įvertinti gruodžio 16-ąją įsigaliojusių karantino sugriežtinimų efektyvumą, reikėtų palaukti bent 3-4 savaites.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė gruodžio viduryje iki sausio 3 dienos uždraudė judėjimą tarp savivaldybių be būtino reikalo. Žmonėms keliauti leista darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves, iš viso automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys žmonės.