Antradienis šalyje bus rūškanas. Dangų dengs storas debesų sluoksnis. Apie vidurdienį pradedant pietvakariniais rajonais ims lyti. Lietus, kraštiniuose rytiniuose rajonuose besikaitaliojantis su šlapdriba, apims visą šalį. Tačiau krituliai ilgai neužsibus. Iš pietinių rajonų vakare gausesni krituliai pasitrauks.

Silpnesnis atlydys apims šiaurės rytinius rajonus. Temperatūra sieks vos 1–2 laipsnius šilumos, o šalies pietvakariuose temperatūra popiete gali kilti iki 4–6 laipsnių šilumos. Didelę dienos dalį pūs stiprus pietryčių vėjas, vakare vėjas kryps iš pietų ir pūs vis silpniau.

Trečiadienio naktį nedideli krituliai jau pasitaikys tik vietomis. Debesys plonės, atsiras ir pragiedrulių. Temperatūra Žemaitijoje pažemės iki 0–1 laipsnio šalčio, kitur svyruos apie 1–2 laipsnius šilumos. Vietomis susidarys plikledis.

Dieną lietaus vėl apsilankys didesnėje šalies dalyje. Temperatūra kils iki 2–5 laipsnių šilumos. Pūs apysmarkis pietų, pietryčių vėjas.

Ketvirtadienio naktį lietus prasitęs daugiausia rytinėje šalies pusėje, o paskutinė šių metų diena jau bus sausesnė. Vėjas nurims. Kai kur susidarys rūkas. Vakarinėje šalies pusėje naktį truputį pašals, o ir dieną temperatūra bus artima nuliui, šalies rytuose temperatūra ištisą parą svyruos apie 2–3 laipsnius šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)