N. Oželytės teigimu, jos tikrai negalima apkaltinti šališkumu, nes niekada nebuvo prezidento gerbėja.

„Netgi, atvirkščiai, kita vertus, manau, jog situacija Lietuvai labai palankiai susiklostė, kad Ingrida Šimonytė tapo premjere. Tiesiog žmogus (prezidentas – „Delfi“) atsidūrė ne savo vietoje.“

Vis dėlto, jos nuomone, visa kilusi isterija yra niekšinga ir ją išprovokavo pati žiniasklaida.

„Pateikti, kad grįžo dukra, kai negalima iš niekur grįžti, yra melas. Tai yra atviras melas. Šiuo metu neleidžiami skrydžiai į Didžiąją Britaniją ir iš jos. Taigi mano dukra iš Britanijos ir neatskrido, nes skrydžiai neleidžiami. Tačiau tai, kad vaikas negali grįžti iš Vokietijos į namus? Tėvams vaikas, jeigu jam bus ir 50 metų, bus vaikas, ir šitaip niekšiškai išprovokuoti?“

Pasak jos, ne veltui žmonės, kurie yra susiję su kultūra, pasirašė kreipimąsi dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos su prašymu liautis provokuoti agresiją.

„Aš manau, kad tos antraštės, kad grįžo namo, kai neva negalima, buvo provokacinės, melagingos, tyčinės, nes nėra negalima namo sugrįžti. Galima namo sugrįžti ir netgi toje pačioje Lietuvoje, jeigu netyčia atsidūrėte Vilniuje paskelbus karantiną, o jūsų namai – Nidoje.

Jus įleis į tą Nidą. Aš manau, kad tai – tiesiog žmonių išprovokavimas, nes aišku, kad yra įtampa, (…) ir ta įtampa išprovokavo tokį neapykantos pliūpsnį.“

G. Nausėda ir ponia Diana

N. Oželytės nuomone, iš informacijos priemonių pusės taip pasielgti buvo niekšiška.

„Tikiu, kad labai daug perskaitė, palaikino, pakomentavo, bet tai – moralinis nusikaltimas savo žmonėms, kurie yra labai nelengvoje situacijoje ir labai skirtingai tą situaciją suvokia. Vieni suvokia, kiti išvis nesuvokia.“

Paklausta, ar neįžvelgė prezidento elgesyje dvigubų standartų, sakė, kad vaikas grįžo namo, ir jeigu kas nors laukia jos pasmerkimo dėl tokios situacijos, to nebus.

„Visi iš manęs laukia aštraus pasisakymo, todėl taip ir pasisakau, kad amoraliai pasielgė informacinės priemonės. Jos išprovokavo žmonėse melą. Ta dukra neturi kitų namų, jie yra pas tėvus, iš Vokietijos nėra jokio draudimo grįžti, kur problema?

Tyčia buvo parašyta ir suklaidinta, kad visiems negalima, o jam vienam galima. Tai yra tokia manipuliacija, pigi ir rusiška. Tokie žaidimai yra neleistini, nes kai bus už ką tikrai „pakabinti“ ir „skalbti“, to nebesinorės, nes tai jau bus pigi rutina ir be turinio“, – apibendrino ji.

Bilotaitė siūlė įvertinti rizikas

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pirmadienį po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (VESK) posėdžio įvertino šalies vadovo Gitano Nausėdos sprendimą šventes praleisti su iš Vokietijos grįžusia dukra.

A. Bilotaitė teigė, kad prieš priimant tokį sprendimą būtina įvertinti visas galimas rizikas.

„Pirmiausia, tas vertinimas yra toks, kad, matyt, dabar nėra draudžiama grįžti. Tą žmonės daro, matyt, grįžta iš kitų šalių į Lietuvą. Ir kiekvieno žmogaus, kiekvienos šeimos yra apsisprendimas“, – spaudos atstovams sakė ministrė.

Politikė kalbėjo, kad būtina įvertinti ir Lietuvos epidemiologinę situaciją.

„Žinant, kad Lietuvoje yra tokia sudėtinga situacija, Lietuva pirmauja pagal susirgimų skaičius ir grįžti čia, į Lietuvą, reiškia, kad tai yra didelė rizika susirgti ir turėti sveikatos problemų. Žinant mūsų sveikatos sistemos sudėtingą situaciją tikrai siūlyčiau įvertinti tuos dalykus ir galimas rizikas“, – sakė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Delfi primena, kad naujienų portalas 15min.lt ketvirtadienį paskelbė, jog Kalėdų su šeima sutikti iš Vokietijos į Lietuvą grįžo prezidento G. Nausėdos vyriausioji dukra Gedailė.