Pasak jo, pagal diskusijas socialiniuose tinkluose galima išskirti keturias grupes: pozityviai vertinantieji skiepus sudaro apie 60 proc. apie vakciną pasisakančių žmonių, taip pat yra grupė dvejojančiųjų, trečioji grupė – abejingai vertinantieji pandemiją, o ketvirtoji – kategoriškai nusiteikusieji prieš vakcinaciją.

„Ketvirtoji grupė yra priešiškai nusiteikusi ir dažniausiai labai kategoriškai nusiteikusi prieš vakcinavimą, iš visos auditorijos jie sudaro beveik 7,2 procento. Tik toks nedidelis skaičius, tačiau jie yra nepaprastai aktyvūs socialiniuose tinkluose, nepaprastai gerai matomi“, – per Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pasitarimą pirmadienį sakė G. Koryzna.

Jis taip pat teigė, kad vertinant vakcinacijos priešininkų veiklą matyti, kad tai yra tam tikrų svetainių administratoriai, koordinatoriai, „tai tikrai žmonės ne mėgėjai, nėra paprasti senjorai, kurie pastaruoju metu ilgą laiką leidžia prie socialinių tinklų, o yra pakankamai profesionaliai parengti tiek kompiuterinių technologijų atžvilgiu, tiek psichologiškai“.

Kariuomenės strateginės komunikacijos vadovas sakė, kad skiepų priešininkai koordinuoja savo veiklą, siekia trikdyti oficialių institucijų darbą, pavyzdžiui, organizuodami masinį laiškų su provokaciniu turiniu siuntimą parlamentarams, valdžios institucijoms ir t. t.

Lietuvą savaitgalį pasiekė pirmoji „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos vakcinos nuo koronaviruso siunta, per pirmąją vakcinavimo dieną sekmadienį paskiepyta 2270 medicinos darbuotojų. Pirmadienį į šalį atgabenta antroji vakcinų siunta.

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė sako, kad tiesiogiai su COVID-19 pacientais dirbantį personalą tikimasi paskiepyti per sausį, o masinės vakcinacijos per pirmąjį šių metų ketvirtį dar nebus.