„Iš viso per šį šventinį savaitgalį liepta apsigręžti daugiau kaip 16 tūkst. automobilių“, – sakė A. Paulauskas.

Jis aiškino, kad sunku išskirti vieną savivaldybę, iš kurios žmonės keliauti kitur norėjo labiausiai, tačiau vienas regionas pasižymėjo.

„Turbūt nuo pačių apribojimų pradžios reikėtų išskirti mūsų pajūrį – Klaipėdą, Palangą. Šie miestai tapo tam tikrais traukos centrais, ten automobilių, kuriems liepta grįžti, visą laiką buvo daugiau“, – pirmadienio rytą sakė A. Paulauskas.

Kontrolės postai Kaune

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) sekmadienio vakarą išplatino 10 kūrybingiausių pasiteisinimų dėl kelionių į kitas savivaldybes.

Policijos atstovas A. Paulauskas teigė, kad į kitą savivaldybę žmonės norėjo patekti ir dėl rūkymo.

„Vykstant iš posto į postą, bendraujant su policijos pareigūnais, teko išgirsti įvairiausių pasakojimų apie pasiteisinimus. Pradedant nuo to, kad į kitą savivaldybę žmonės vyko, nes negavo norimos rūšies rūkalų savo savivaldybėje, pasitaikė atvejų, kai buvo vykstama pirkti automobilių į Utenos turgų. Tų istorijų daug ir įvairių“, – kalbėjo policijos atstovas.

„Judėjimas vyko“

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas A. Paulauskas laidoje tikino, kad žmonės namuose kalėdinį savaitgalį neužsidarė, per jį užfiksuota per 500 karantino sąlygų pažeidimų, dauguma – dėl būriavimosi taisyklių nesilaikymo.

„Savivaldybių centruose tas eismas buvo intensyvesnis nei magistraliniuose, rajoniniuose keliuose. Žmonės visiškai neužsidarė, judėjimas vyko, jis buvo matomas. Tai nurodo ir užfiksuotų pažeidimų skaičius – per ilgąjį savaitgalį policijos pareigūnai nustatė 525 karantino sąlygų pažeidimus. Didžioji dauguma – būriavimasis“, – sakė jis.

Anot policijos atstovo, didžioji dauguma pažeidimų buvo viešose erdvėse.

„Taip pat nemaža dalis jų buvo užfiksuota automobiliuose“, – apie naujausią Vyriausybės sprendimą kalbėjo policijos atstovas.

Kontrolės postai Kaune

Per šventinį savaitgalį įvyko ir buitinių konfliktų šeimose.

„Konfliktų buvo nemažai, per visą šventinį laikotarpį užregistravome apie 1200 iškvietimų į vienokius ar kitokius buitinius konfliktus. Palyginome su praėjusių metų skaičiumi, jis labai panašus. Ką reikia pažymėti, kad tas šventimas buityje buvo jaučiamas, pranešimų yra daugiau nei įprastomis dienomis“, – sakė A. Paulauskas.

Policijos atstovas aiškino, kad susibūrimų ir vakarėlių buvo tikrai mažiau nei įprasta. O buitiniai konfliktai dažniausiai užfiksuoti viename namų ūkyje.

Atlikę mobilumo Lietuvos keliuose analizę ir palyginę su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, policijos pareigūnai pamatė, kad jis sumažėjęs maždaug 80 procentų.

„Transporto priemonių Lietuvos keliuose buvo žymiai mažiau nei praėjusiais metais. Manome, kad didžioji dauguma visuomenės liko namuose. Labai gaila, kad dalis visuomenės to negirdi“, – šventinį savaitgalį įvertino A. Paulauskas.

Laukia dar vienas savaitgalis

Jis priminė, kad griežtos judėjimo tarp savivaldybių ribojimo priemonės galios ir Naujųjų metų savaitgalį.

„Tie ribojimai niekur nedingo. Mes ir toliau kontroliuojame, gal tik mažesniu intensyvumu darbo dienomis. Bet jau nuo ketvirtadienio popietės pradėsime savo intensyvų darbą, policijos pareigūnai stos į 250 postų visoje Lietuvoje. Mes ne tik vykdysime vykimo iš vienos savivaldybės į kitą kontrolę, bet ir žymiai daugiau dėmesio skirsime blaivumui tikrinti. Iš anksto įspėjame vairuotojus“, – ateinančio savaitgalio policijos priemones laidoje „Delfi rytas“ pristatė policijos atstovas A. Paulauskas.

Kaune policija tikrina vykstančius į miestą

Griežtesnė kontrolė įsigalios gruodžio 31 dienos popietę ir tęsis iki sausio 3 dienos vakaro.