Pirmiausia buvo paskiepyti penkių šiuo metu ligoninėje esančių Infekcinių ligų skyrių bei dviejų Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių medikai. Pirmieji penki sąrašo medikai ir paskiepyti pirmiausia. Visi jie – Infekcinių skyrių darbuotojai: gydytojai Aidas Kaušas ir Judita Minickaitė-Katinienė bei slaugytojos S. Jatulevičienė, Zita Rimkuvienė bei Kornelija Urlakytė. Visus juos paskiepijo Vaikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja Irena Gailienė.

Pirmieji paskiepyti penki medikai dalyvavo spaudos konferencijoje ir dalinosi ne tik įspūdžiais po skiepo, bet ir darbo su COVID-19 sergančiais ligoniais patirtimi. Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika žurnalistams sakė, kad COVID-19 vakcina yra geriausia kalėdinė dovana ligoninės medikams.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Infekcinių ligų skyriaus vedėjas gydytojas infektologas A. Kaušas, drauge su pirmaisiais paskiepytas nuo koronaviruso, žurnalistus patikino, kad skiepijimo procedūra neskausminga, šio skiepo visi medikai laukė.

Paklaustas žurnalistų, kaip elgtis po skiepo, gydytojas patikino, kad jokių specialių rekomendacijų nėra, tad patarė elgtis kaip ir po gripo ar kito skiepo.

Pirmąją Šiauliuose ir visoje šalyje COVID-19 susirgusią šiaulietę gydžiusi gydytoja infektologė J. Minickaitė prisiminė ir pandemijos pradžią, kai buvo daugiau baimės ne tik patiems medikams susirgti, bet ir parnešti virusą namo. Tada ir artimieji jautė baimę, kad gali užsikrėsti ir susirgti.

Į ligoninę atvežta 1000 vakcinos dozių. Pirmąją dieną paskiepyta 110 medicinos darbuotojų. Pirmadienį medikų vakcinavimas vyks ir Moters ir vaiko klinikoje, kur bus įsteigtas antras skiepijimo postas, o gruodžio 30 dieną bus skiepijami ir Mažeikių, Telšių bei Radviliškio – atraminių ligoninių medikai.

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirba per 1200 medikų, apie 400 jau persirgo COVID-19. Jau sudaromi sąrašai pageidaujančių skiepytis ne tik medikų, bet ir kitų profesijų darbuotojų. Visus gydymo įstaigose dirbančius medikus planuojama paskiepyti per pirmąjį metų ketvirtį.