Šia netikra naujiena savo paskyroje feisbuke pasidalijo ir pats Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas. „Na, labai mėgstu Kalėdinį humorą. Siunčiu „antivakseriams“ šiltų Kalėdinių linkėjimų“, – rašė A. Skorupskas.

Taip vadinamieji „antivakseriai“, žmonės, kurie priešinasi vakcinacijai ir skleidžia melagienas, jau kuris laikas socialiniuose tinkluose publikuoja įvairias tikrovės neatitinkančias žinias, vaizdo įrašus ir pan.

Priminsime, kad šiandien Lietuvoje nuo COVID-19 pradėti skiepyti medikai. Skiepijimas „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta COVID-19 vakcina prasidėjo ir visoje Europos Sąjungoje.

„Šis skiepas – geriausia Šv. Kalėdų dovana mūsų ligoninės darbuotojams“, – apie COVID-19 vakciną šiandien naujienų portalui JP sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovas A. Skorupskas.

Pirmoji panevėžietė, kuri šįryt paskiepyta vakcina nuo COVID-19 – tai vyresnioji slaugytoja Gražina Budrevičiūtė, dirbanti Respublikinės Panevėžio ligoninės Vidaus ligų antrajame skyriuje.

„Jaučiuosi gerai, esu įsitikinusi, kad atlikau labai svarbų ir reikalingą darbą. Aš pati dirbu COVID –19 skyriuje, tad kasdien susiduriu su pacientais, sergančiais šia pavojinga infekcine liga, matau jų kančias, jų norą pasveikti ir gyventi, matau neviltį jų veiduose, jei liga labai progresuoja. Prisipažinsiu – kurį laiką dvejojau, tačiau, įvertinusi visas rizikas, galimas susirgimo grėsmes, nusprendžiau pasiskiepyti. Džiaugiuosi, kad tai padariau“, – sakė G. Budrevičiūtė.

Respublikinę Panevėžio ligoninę šeštadienį atkeliavo 975 dozės vakcinos nuo koronaviruso.

„Bus paskiepyta maždaug 860 darbuotojų. Gali būti, kad skaičius ir sumažės, jei kažkas karščiuos, nes negalima skiepyti, jei yra temperatūros. Visa vakcina bet kokiu atveju bus išnaudota. Pirmieji skiepyti pradėjome mes, panevėžiečiai, o dalis vakcinų bus išvežta į Uteną ir kitas Panevėžio apskrities gydymo įstaigas“, – teigė A. Skorupskas.

Paskiepijus medikus, vėliau numatoma skiepyti palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojus ir pacientus bei socialinių įstaigų darbuotojus ir gyventojus, vaistinių darbuotojus, vyresnius nei 65 metų amžiaus žmones, gretutinėmis ligomis sergančius žmones, artimo ar ilgalaikio socialinio kontakto negalinčius išvengti ar visuomenei svarbias funkcijas vykdančius darbuotojus.

„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina yra pirmoji ir kol kas vienintelė, kurią leista naudoti Europos Sąjungoje – Europos Komisija leidimą ją platinti davė pirmadienį, kai tai padaryti rekomendavo Europos vaistų agentūra.

Šaltinis
Temos
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (850)