Tokios istorijos Palangos pareigūnams jau tapo kasdienybe, mat prieš savaitę apjuosę kurortą postų nepatrauks iki pat Naujųjų.

„Postuose darbas vyksta nepertraukiamai ir nuo ankstyvo ryto pareigūnai dirba, tikrina kiekvieną atvažiuojantį. Aišku, mes vieni tiek gal ir nepajėgtume, mums padeda pasienio pareigūnai, policijos rėmėjai, pasitelkiami į pagalbą FNTT pareigūnai. Srautas kontroliuojamas nuolat, – sako Palangos miesto policijos Reagavimo skyriaus viršininkas Donatas Mockaitis. – Į Palangą atvykstančiųjų dienos vidurkiai yra maždaug tarp 3-4 tūkstančių automobilių kasdien. Apytiksliai iš to srauto kasdien apgręžiami 60-80 automobilių“.

Pasiteisinimai, anot pareigūnų, būna ir labai įvairūs. Kai kurie atvykėliai dar bando įtikinti, kad jie nė negirdėjo apie jokius draudimus vykti į kitą savivaldybę, kiti tvirtina, kad būtinai turi patekti į Palangą, nes ten geresnė ir didesnė parduotuvė, nei jų gyvenamojoje zonoje. Kai kurie tvirtina, kad būtinai turi apsipirkti vaistinėje.

Dalis važiuojančiųjų nė nemeluoja, kad nori pasifotografuoti prie eglutės ar pasivaikščioti prie jūros.

Viena originalesnių priežasties ieškotojų pareigūnus įtikinėjo, kad rūpinasi Palangoje gyvenančiais ir sunkiai sergančiais senoliais bei jiems veža vaistus. Tačiau kai pareigūnai paprašė parodyti, ką ji veža automobilyje, būtent tų leidimu pravažiuoti turėjusių tapti vaistų nė nebuvo. Galiausiai pasakotoja prisipažino, kad bandymas gudrauti nepavyko ir turėjo sukti automobilio vairą atgal iš kur atvykusi.

„Buvo toks atvejis, kai buvo patikrintas užsienyje registruotas automobilis, juo bandė atvykti į Palangą. Asmuo juo naudojosi JAV registruotu automobiliu daugiau, nei 90 dienų, tai yra ilgiau, nei leidžia įstatymai, tad jam buvo surašytas protokolas už tokį pažeidimą. Detaliau patikrinus asmenų dar buvo nustatyta, kad yra dar penki greičio viršijimo atvejai“, – dalijasi informacija pareigūnas.

Jau dabar Palangoje tikrintojų pajėgos darbuojasi ne tik prie įvažiavimų, bet ir mieste. Neseniai iš Skuodo atvykę jaunuoliai sumanė pasinaudoti nakties laiku. Tačiau linksmybės nebuvo labai malonios – naktį budėję pareigūnai išvydo keturis atvykėlius ir juos pričiupo. Vaikinų linksmybės jiems užtraukė baudas nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų kiekvienam.

Pareigūnai per šventes žada dar labai sustiprinti kontrolę ir pataria žmonėms neieškoti nuotykių, o likti namuose, nes prasmukti į Palangą jau nebėra kur – trumpalaikė nuoma draudžiama, naujametinių fejerverkų nebus, o miestas stebimas kameromis, tad ilgai nepastebėtiems išlikti nepavyks.