„Artimiausio laikotarpio prioritetas – užtikrinti, kad profesinis mokymas – pirminis ir tęstinis – vyktų kuo sklandžiau, organizuojant ugdymo procesą nuotoliniu būdu. Taip pat išspręsti praktikų įmonėse organizavimo klausimą, darbdaviams vengiant pašalinių kontaktų“, – sako viceministrė A. Kudarauskienė.

Viceministrė pabrėžia būtinas priemones, siekiant formuoti kultūrą, kuri būtų palanki profesiniam mokymuisi ir nuolatiniam tobulinimuisi, – tai karjeros planavimo visą gyvenimą sistema, profesinio mokymo atitikimas darbo rinkos reikalavimams, profesijos mokytojų korpuso stiprinimas, pameistrystės efektyvinimas.

Dr. Agnė Kudarauskienė pastaruoju metu buvo švietimo ekspertė, atsakinga už profesinio mokymo tobulinimą Lietuvos pramonininkų konfederacijoje, taip pat inovacijų ekspertė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūroje, Klaipėdos universiteto Pedagogikos katedros mokslo darbuotoja.

A. Kudarauskienė yra Vytauto Didžiojo universiteto absolventė, šiame universitete įgijusi edukologijos daktaro, švietimo vadybos magistro ir filosofijos bakalauro laipsnius. Stažavosi Beijing Capital Normal universitete Kinijoje.

Yra dirbusi Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centre, Vytauto Didžiojo universitete, Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centre, Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijoje. A. Kudarauskienė taip pat buvo išrinkta į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Suaugusiųjų neformalaus švietimo tarybą, Studijų kokybės vertinimo centro tarybą.

Darbą švietimo, mokslo ir sporto ministrės dr. Jurgitos Šiugždinienės komandoje jau yra pradėję viceministras Gintautas Jakštas, atsakingas už studijų ir mokslo sritį, ir ministerijos kancleris Julius Lukošius. Sausio 4 d. prie komandos prisijungs bendrąjį ugdymą kuruosiantis viceministras dr. Ramūnas Skaudžius.