„Šiuo metu turime 116 sunkių, labai sunkių ir kraštutinai sunkių pacientų. Reanimacijos skyriuje yra 19 pacientų, ventiliuojama yra 15, 4 yra hemodializuojami dėl inkstų nepakankamumo. Esame oficialiai deklaravę 120 lovų, tačiau šventiniu periodu esame numatę išplėsti, numatyta, esant reikalui, dar 45-40 lovų, – sako Vinsas Janušonis, KUL vadovas. – Su personalu problema pakankamai didelė. Šiuo metu 150 darbuotojų turi nedarbingumo lapelius, iš jų 33 – dėl COVID“.

Medikai vis dar priima ekstra atveju pagalbos reikalaujančius žmones. Skubi pagalba KUL nenutraukta, o per šventes medikų darbas planuojamas pilnu pajėgumu, nors ir tikimasi, kad žmonės nebus tokie aktyvūs ir bent jau Kūčias ir Kalėdas sutiks ramiau.

Visose regiono ligoninėse sergančiųjų kiekiai skaičiuojami šimtais. Nors dalis žmonių yra pasveikę, medikai neslepia, kad labai laukia vakcinacijos, kuri padės kovoti su liga. Pirmųjų vakcinų Klaipėdoje laukiama jau antrą Kalėdų dieną.

Šventiniam laikotarpiui besiruošiantys policijos pareigūnai neslepia, kad tiek Kalėdiniu laikotarpiu, tiek per Naujuosius, mieste dirbs kur kas daugiau pareigūnų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkė Rasa Bekežienė sako, kad praėjęs savaitgalis aiškiai parodė, koks laukia darbas kontroliuojant atvykstančius srautus. Anot R. Bekežienės, dar du laukiantys ilgieji savaitgaliai pareigūnams bus taip pat itin aktyvūs.

„Policijos pajėgos yra pakankamos, esame numatę papildomas pajėgas ir prie eglutės, kur pritraukia daugiau žmonių. Girdėjome ir pasiūlymų, kad Naujųjų metų nežiebti eglutės ir taip dar labiau sumažinti žmonių srautus, kurie eis į viešąsias erdves. Bet tai dar svarstoma,“ – sako R. Bekežienė.

Eglutės ir skulptūros Šiaurinė žvaigždė likimas bus nuspręstas per kelias artimiausias dienas. Jei tokiam siūlymui bus pritarta, tikimasi, kad tamsoje skendinti Teatro aikštė nebus patraukti lankytojams.