„Nuvykę policijos pareigūnai rado tris vyriškius, kuriems buvo nustatyti sunkūs girtumo laipsniai. Beje, pranešėjui – sunkiausias. Aiškinantis aplinkybes paaiškėjo, kad visi vyriškiai priklausė skirtingiems šeimos ūkiams, todėl dėl karantino reikalavimų pažeidimo, t. y., dėl draudimo artimai bendrauti daugiau nei vieno šeimos ūkio nariams buvo pradėtos administracinės teisenos“, – nurodė Klaipėdos r. policijos atstovė Rasa Stasiulaitienė.

Štai Palangoje besibūriuojančius ir galimai girtaujančius paskundė praeiviai. Keturiems draugams net 1000 eurų kainavo pasisėdėjimas skvere priešais kurorto bažnyčią.

„Pareigūnai nuvyko ir rado keturis piliečius, kurie, iš tikrųjų, nedėvėjo apsaugos priemonių, kokios yra numatytos, t. y., kaukių ir nebuvo tos pačios šeimos nariai. Buvo priimtas sprendimas surašyti administracinį nusižengimų protokolą ir visiems pasiūlyta susimokėti po 250 Eur“, – komentavo Palangos policijos vadovas Algirdas Budginas.

Policija pastebi, kad nedėvinčių apsauginių kaukių beveik neliko, užtat švenčiančių daugėja.

„Dėl kaukių nedėvėjimo turėjome tik vieną, bet dvylika būtent dėl tokių atvejų, kada žmonės artimai bendrauja nepriklausydami vienam šeimos ūkiui. Iš tikrųjų, nori ir šventes švęsti, ir kartu važinėti šventės švęsti, tačiau tikimės, kad tokių atvejų paviešinimas truputį paprotins žmones“, – sakė R. Stasiulaitienė.

O štai vienas Kretingos r. gyventojas yra baudų rekordininkas. Jis iš patikros į kurortą posto išlydėtas net su šešiais kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo protokolais.

„Automobilis buvo registruotas ne Lietuvoje, o Jungtinėje Karalystėje. Patikrinus išsamiai minėtą transporto priemonę buvo dar nustatyti penki greičio viršijimo atvejai, kurie buvo anksčiau užfiksuoti.

Dėl to asmeniui buvo surašyti protokolai ir protokolas už vairavimą transporto priemonę, kuri yra skirta kita eismo juosta važiuoti“, – teigė Reagavimo skyriaus viršininkas Donatas Mockaitis.

Klaipėdos apskrities poste tikrinant automobilius įkliuvo net vengiantys tarnybos kariuomenėje bei nemenkai alkoholio vežantis taksistas. Vieną per pandemiją būtinai jūroje išsimaudyti panorusį policija vijosi. Skuodiškiui liepta ne tik grįžti iš kur atvykęs, bet ir baudą sumokėti.

„Jam buvo paaiškinta, kad jis jau įvažiavo į Palangos savivaldybės teritoriją, negalėjo pagrįsti to buvimo ir dėl to buvo imtasi priemonių jo patraukimui pagal 45 str. numatytą teiseną“, – sakė D. Mockaitis.

Savaitgalį dėl karantino ir saviizoliacijos pažeidimų šalyje nubausta per 200 žmonių.