Už šį siūlymą balsavo 77 parlamentarai, prieš – 7, susilaikė – 19.

Vyriausybė šiam parlamentaro Ričardo Juškos siūlymui nebuvo pritarusi.

„Atkreipčiau dėmesį, kad patobulintame įstatymo projekte Seimo kanceliarijai politinio asmeninio pasitikėjimo ir karjeros valstybės tarnautojų darbo užmokesčiui jau yra skirta 926 tūkst. eurų“, – Seimo posėdyje sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas nesutiko su šiuo siūlymu.

„Negalėčiau labiau nesutikti su tuo, esame labai sudėtingoje situacijoje. Vienintelį nykštį, kurį reikia iškelti į viršų ir parodyti liuks, tai medikai, kurie dirba fronto linijoje. Man būtų labai keista pasižiūrėti tiems medikams į akis, kai mes priimame sprendimą didinti mūsų padėjėjams atlyginimus, o ne medikams, dirbantiems fronto linijoje. Kas yra mūsų prioritetas? Juk įdėjome reikalingą finansavimą, bet to negana, prašoma papildomai“, – sakė M. Majauskas.

„Valstietis“ Valius Ąžuolas teigė, kad didesnis darbo užmokestis reikalingas pritraukti kompetentingesnius darbuotojus dirbti Seime.

„Papildomai LRT mes duosime 7,5 mln. eurų be kalbų, viskas gerai, labai reikia. Seimui yra nubraukti 4 mln. eurų 2021 metais, lyginant su 2020 metais. Gerai, šiek tiek atstatėme 900 tūkst. eurų ar milijoną, bet vis tiek tai minus 3 mln. eurų. Ne tik Seimo nariai dirba, dirba daug personalo, žmonių, ir dirba tikrai ne už tokius atlyginimus, kurių yra verti, ir už kuriuos galima dirbti. Jeigu norime, kad tų žmonių būtų dar mažiau Seime, tai, žinoma, neskirkime niekur“, – sakė V. Ąžuolas.

Premjerė Ingrida Šimonytė po balsavimo teigė, kad tai dar labiau didins biudžeto deficitą.

„Aš sveikinu buvusią valdžią su tuo, kad pati nenumačiusi pinigų biudžete net to, kas reikalinga minimaliai tenkinti įstatymų reikalavimus, dabar padidino dar deficitą, už kurį mane bando kalti prie kryžiaus, tai sveikinu jus su tuo. Tokio cinizmo šioje šalyje nebuvo“, – teigė premjerė.