Darbą naujieji viceministrai pradeda nuo antradienio. S. Ščajevienė bus atsakinga už viešojo administravimo sričių įgyvendinimą, V. Dmitrijevas – už viešojo saugumo sritį.

Pasak ministerijos, V. Dmitrijevas turi ilgametę darbo patirtį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete, nuo 2008 metų jis dirbo komiteto biuro vadovu. Naujasis viceministras taip pat dirbo Valstybės kontrolėje ir Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, o savo karjerą pradėjo 1995 metais Trakų rajono policijoje.

„Mano pagrindinis tikslas – pasirūpinti pareigūnais, gerinti jų aprūpinimą, kelti pareigūno profesijos prestižą, tikiuosi, kad dirbdami kartu su tarnybomis ir bendradarbiaudami su profesinėmis pareigūnų sąjungomis šių tikslų pasieksime“, – pranešime teigia V. Dmitrijev.

Vidaus reikalų viceministrė Sigita Ščajevienė daugiau negu 9 metus dirbo Seimo kanceliarijos Teisės departamente vyresniosios patarėjos pareigose, nuo 2015 metų buvo Seimo Audito komiteto biuro vadovė. Nuo 2016-ųjų ji dirbo Šiaurės investicijų banko Kontrolės komitete.

Viceministrė daugiausia dėmesio žada skirti viešajam administravimui ir savivaldai, taip pat valstybės tarnybai.

„Ketinu skirti daugiau dėmesio valstybės tarnybai, nes manau, kad tai yra ta sritis, kurią reikia stiprinti ir modernizuoti, taip pat tikiuosi sėkmingo bendradarbiavimo su savivalda“, – tvirtina S. Ščajevienė.

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės komandoje jau dirba dvi patarėjos: atstovė spaudai Lina Laurinaitytė – Grigienė ir patarėja bendrais klausimais Agneta Ladek.