„Čia ne tik apie mane, bet ir apie daugelį žmonių, kurie tapo nelabai vykusio ir skuboto Vyriausybės nutarimo įkaitais“, – taip situaciją pirmadienį Seime komentavo parlamentarė.

Politikė teigė, kad jos, apsipirkusios parduotuvėje, laukė policija.

„Manęs net dokumentų nepaprašė, matyt, kad ir su kauke gerai atpažįsta“, – kalbėjo A. Širinskienė.

Apie susitikimą su policijos pareigūnais politikė pranešė feisbuke. Ji rašė, jog savaitgalį leido Dūkšte, nors yra registruota Vilniuje, iš tiesų gyvena šiame miestelyje, Ignalinos rajone, už 136 kilometrų nuo sostinės.

Seimo narė sekmadienio vakarą nusprendė nuvažiuoti į Visaginą, kuris tik už 14 kilometrų nuo jos gyvenamosios vietos, nors maisto prekių parduotuvių yra ir Dūkšte.

A. Širinskienę ant Ignalinos ir Visagino ribos sustabdė policija.

„Pasakiau, kad situacija yra tokia, kad iki Vilniaus aš nenuvažiuosiu, nes ten buvo kuro likę maždaug 50 kilometrų. (…) Jie sakė, gerai važiuokite“, – pasakojo politikė.

Apie tai, kad Visagine ne tik įsipils kuro, bet ir apsipirks pareigūnams neužsiminė.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis aiškino, kad pareigūnai parlamentarę žmogiškai praleido.

„Tačiau paskui Seimo narė dar nuvažiavo į parduotuvę, ko daryti negalima“, – sakė policijos atstovas.

Pareigūnų taip pat pasitaikė atkaklių, praleidę Seimo narę pro užkardą jos nepamiršo.

A. Širinskienei apsipirkinėjant Visagino parduotuvėje, jie pasirodė ir čia.

„Nežinau, kaip paaiškinti tą situaciją, bet tai buvo tie patys pareigūnai, kurie mane įleido į Visagino miestą, aš tuos pačius pareigūnus sutikau parduotuvėje, kiti klientai jiems nelabai rūpėjo, rūpėjau tik aš“, – sakė A. Širinskienė.

Kaip užkardoje stovėję pareigūnai žinojo, kur A. Širinskienė nuvažiavo? Policijos atstovas komentuoja trumpai.

„Ją pastebėjo prie parduotuvės“, – sakė R. Matonis.

A. Širinskienė tikina, kad maistą pirko vyrui, kuris pats po parduotuves nevaikšto, nes priklauso rizikos grupei.

Dėl judėjimo apribojimo pažeidimo A. Širinskienei surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

„Nenorim veltis į kaltinimus vieni kitiems, visiems įstatymai vienodi, jie galioja tiek eiliniam piliečiui, tiek ir Seimo nariui“, – sakė R. Matonis.

A. Širinskienė sako, kad nurodymus vykdančių policijos pareigūnų nekaltina, bet kaltina naujųjų valdančiųjų koronaviruso reformas. O jeigu gaus baudą, žada eiti iki teismo.

„Jei už maisto pirkimą sutuoktiniui, su tiek įvairių ligų, gausiu baudą, tikrai apribojimų proporcingumą teisme patikrinsime“, – sakė A. Širinskienė.