„Prezidentas su premjere ir sveikatos apsaugos ministru aptars Lietuvos pasirengimą vakcinavimui nuo COVID-19“, – BNS sakė valstybės vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Lietuvai ir kitoms Europos šalims vakcinos bus vežamos per Kalėdas, pirmieji skiepijimai Lietuvoje turėtų vykti gruodžio 27-ąją.

Prezidentas pirmadienį žurnalistams sakė dar nežinantis, kada didesnės vakcinos siuntos pasieks Lietuvą, tik aišku, kad pirmosios „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos siuntos gali būti tiekiamos kas savaitę.

„Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos gali būti kas savaitę siuntos. Jei kalbate apie kitą gamintoją, kuris irgi netrukus baigs autorizavimo procesą, t. y. „Moderna“, jei neklystu, sausio 6 dieną sprendimas dėl autorizavimo turėtų būti priimtas Europos agentūroje ir tada per keletą dienų turbūt ta vakcina logistiškai turėtų būti pristatyta į Lietuvą“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas G. Nausėda antradienį taip pat aptars koronaviruso valdymą ir saugumo situaciją su Belgijos karaliumi Philippe'u.

„Prezidentas pokalbyje su karaliumi aptars COVID-19 pandemijos valdymą, pasirengimą vakcinavimui ir karantino suvaržymus šalyse“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Pasak jo, Lietuvos vadovas su karaliumi taip pat kalbės apie Rytų partnerystės darbotvarkę, situaciją Baltarusijoje ir saugumo bei gynybos situaciją regione.