„Tai - pagalba onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms, kompleksiškai atsiliepiant į jų psichologinius, socialinius bei dvasinės paramos poreikius šiuo nelengvu metu ir padedant jiems sveikti Norintys pandemijos realybėje pasinaudoti tokia galimybe, turėtų pasirūpinti siuntimu ir registracija, - teigia Kauno arkivyskupijos atstovas Darius Chmieliauskas.

Į Svečių namus nukreipiami tie ligoniai, kurie turi Onkopsichosocialinės pagalbos tarnybai skirtą sveikatos priežiūros specialisto (gydytojo arba medicinos psichologo) išduotą siuntimą (F27a) su ligos kodu (TLK-10 C00-C97). Būtent toks siuntimas laiduoja galimybę gauti paslaugas pirmumo teise.

Arkivyskupijos Svečių namai kaip partneris dalyvauja projekte pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę „Bendradarbiavimo skatinimas sveikatos netolygumų mažinimo srityje“. Projektą įgyvendina Kaniterapijos pagalbos centras kartu su VšĮ „Aukodeita“ Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Kauno Šv. Jurgio konventu, Kauno M. K. Čiurlionio LIONS klubu, taip pat ir Kauno kunigų seminarija.

Pasak „Villa Kaunensis“ vadovo Pauliaus Čereko, svečių namuose nemokamai gali apsistoti žmonės, kuriems yra skirtas ambulatorinis gydymas ar vienkartiniai vizitai pas gydytojus Kauno klinikų Onkologijos ir Hematologijos klinikose konsultacijoms. Kauno klinikų pacientai gali apsigyventi visam gydytojų onkologų paskirtam gydymosi laikotarpiui arba vienai / kelioms naktims.

Svečių namuose visą tyrimo ar gydymo laikotarpį apsigyvenantys tėvas (ar motina) su vaiku apgyvendinamas kaip vienas žmogus ir už paslaugą papildomai mokėti nereikia.

„Jaukūs kambariai, ramybė, supančios gamtos ir senosios architektūros harmonija – ši fizines ir dvasines jėgas atgauti padedanti aplinka ypač pasitarnauja nemokamą apgyvendinimą „Villa Kaunensis“ pasirenkantiems rajonų gyventojams tuo laikotarpiu, kai jiems taikomos gydymo procedūros, kai jie turi apsilankyti pas gydytoją konsultacijų. Tai padeda išvengti kasdienių kelionių į namus atokesniuose rajonuose, kurios gali būti per sunkios dėl sveikatos būklės, finansinių, pandemijos metu sutrikusio susisiekimo ar kitų galimybių“, - teigia Kauno arkivyskupijos svečių namų vadovas.

Nemokama apgyvendinimo paslauga gali pasinaudoti sergantys onkologinėmis ligomis ir Kauno klinikose besigydantys 28 šalies savivaldybių gyventojai. Iš Akmenės, Alytaus, Biržų, Ignalinos, Jonavos, Joniškio, Radviliškio, Kaišiadorių, Šiaulių, Trakų bei kitų rajonų, taip pat Kalvarijos, Pagėgių, Kazlų Rūdos savivaldybių.

„Minimi Svečių namai taip pat siūlo darbo bei poilsio galimybę ir tiems, kas pritrūko erdvės. Jaukiuose kambariuose su greitu internetu galima ir dirbti, ir ilsėtis“, - teigiama Kauno arkivyskupijos pranešime.