P. Saudargas juokavo, kad jei būtų su pilnu apsauginiu kostiumu, atsiliepti į skambutį tiesiog negalėtų.

„Šiuo metu esu Seime, jeigu būčiau su pilnu kostiumu, tikrai negalėčiau atsiliepti telefonu. Nes tai nelabai įmanoma įsinešti į raudoną zoną telefoną, juo naudotis. Dabar šią naktį savanoriavau trečią pamainą, nuo penktadienio pradėjome su šauliais teikti nepertraukiamą pagalbą, išsiskirstėme pamainomis“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo Seimo narys.

Politikas laidoje teigė, kad per dieną išveža po keletą kūnų maišuose.

„Tai yra gyvi žmonės, kol jie gyvi, ačiū dievui, ne visi tą dieną išgyvena. Po kelis išvežame maišuose, ta situacija yra tokia gana įtempta, visa ligoninė yra paversta kovidine. Ligoninės skyriai yra atskiri, bet tai jau tik istorija, visi skyriai veikia kaip infekcinė didelė ligoninė, visa uždara raudona zona“, – kalbėjo jis.

Parlamentaras teigė, kad į ligoninę jau nebeveža lengvai sergančių ligonių, nes paprasčiausiai vietų jiems nėra.

„Tik per priėmimą atveža pacientus. Ir panašu, kad veža tik sunkius pacientus, lengvų niekas nebeveža, nes tiesiog trūksta vietų“, – aiškino Seimo narys.

P. Saudargas kalbėjo, kad Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje vietų nebėra.

„Ačiū dievui, kad žmonės pasveiksta, juos išrašo namų, į jų vietas galima guldyti kitus“, – kalbėjo parlamentaras.

P. Saudargas teigė, kad nors kalbos apie įrengiamą laikiną ligoninę išspręstų tik dalį problemos. Nors trūksta lovų pacientams, tačiau sukūrus naujas nebūtų kam jas aptarnauti.

Antakalnio atraminė ligoninė

„Medikai yra pavargę, jų darbo laikas išsiplečia ir už tų ribų, kurios pagal normas tiktų. Žmonės tikrai dirba labai sunkiai ir daug. O jei dar apkrovimas didės, nežinau iš kur mes turėsime personalo. Nes ir dabar, mūsų šauliai ateina ir stoja ten, kur darbo rankų jau dabar trūksta. Pagalvokime, kas bus, jei krūvis dar padidės“, – kalbėjo politikas.

P. Saudargas teigė, kad sunkiausia jam matyti blogėjančią pacientų būklę.

„Man sunkiausia matyti žmones, kuriems negerėja, bet blogėja. Tie, kurie neklausia, kada bus išrašyti namo. Bet tie, kuriuos reikia pervežti į intensyvios terapijos skyrių. Kai matai rūpestį tų žmonių veiduose, dejones ir raminančius medikus. Tai jau yra tam tikras žingsnis į nežinomybę, kas ten bus“, – apie sunkiausią savanorystės aspektą kalbėjo politikas.

Delfi primena, kad P. Saudargas jau yra persirgęs koronavirusu.

„Dėl to nesijaudinu dėl savęs, šeimos, aplinkinių, tai šokia tokia paguoda yra“, – laidoje kalbėjo P. Saudargas.

Lietuvos ligoninėse gydomi 2478 COVID–19 pacientai, 187 iš jų – reanimacijoje.