„Turime suprasti, kad jei šiandien ar vakar vakare kažkas sėdo į automobilį JK ir pabandė keliauti į Lietuvą, tai, pirmas dalykas, tie žmonės negali patekti į Prancūziją. Antras dalykas, keltų reisai tiek į Beniliukso šalis, tiek kitur yra labai stipriai apriboti arba nutraukti, arba artimiausiu metu bus sustabdyti. Patekimo (į šalį – ELTA) galimybės yra tikrai stipriai ribotos“, – žurnalistams teigė M. Skuodis.
„Nepatariame judėti automobiliu, nes tikrai įmanomos įvairios kliūtys, ir jos gali atsirasti tikrai labai greitai“, – pridūrė jis.

Visgi M. Skuodis pabrėžė, kad Lietuvos piliečiui pareiškus norą grįžti į Lietuvą, tokia galimybė jam privalo būti suteikta.

„Svarbu pabrėžti, kad jei Lietuvos Respublikos pilietis nori atvykti į Lietuvą, tai yra konstitucinė mūsų pareiga priimti tą pilietį, taikant visus sveikatos apsaugos ministro nustatytus reikalavimus“, – sakė jis

Sekmadienio vakarą nuotoliniame posėdyje Vyriausybė pritarė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) siūlymui drausti keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės. Sprendimas buvo priimtas dėl JK plintančios naujos atmainos koronaviruso. Skrydžiai iš JK bus stabdomi nuo pirmadienio, 4 val. ryto, iki Naujųjų metų.