Viceministro pareigas jis pradės eiti gruodžio 28 d. E. Jablonskas kuruos bausmių vykdymo sistemos sritį ir bus atsakingas už pokyčius įkalinimo įstaigose, taip pat viešųjų pirkimų pažeidimų prevenciją Teisingumo ministerijoje ir jos žinioje esančiose įstaigose bei antikorupcinės politikos įgyvendinimą.

„Jaučiuosi subūrusi profesionalią ir vertybiškai stiprią komandą, su kuria, tikiu, sėkmingai pasieksime Vyriausybės programoje numatytus tikslus bei lūkesčius, imsimės taip reikalingų ir pasvertų pokyčių, grįstų tvariais ir apgalvotais sprendimais,“ – sako teisingumo ministrė E. Dobrovolska.

Iki šiol E. Jablonskas dirbo Lietuvos policijoje, nuo 2012 m. buvo Vilniaus apskrities VPK Imuniteto skyriaus viršininkas, nuo 2015 m. ketverius metus buvo Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas, dirbo Kauno apskrities VPK viršininku. Pastaruoju metu buvo laikinasis Marijampolės VPK vadovas.

E. Jablonskas Lietuvos teisės universitete yra įgijęs Teisės bakalauro laipsnį, Mykolo Romerio universitete - teisės ir policijos veiklos magistrą.