Sekmadienį Prezidentūroje surengti Nacionaliniai maldos pusryčiai.

„Išgyvename nepaprastą, gal net kritinį laiką mūsų tautos gyvenime. Pandemijos sukeltas išbandymas Lietuvos sveikatos sistemai yra išbandymas ir visai visuomenei, ir mūsų valstybei. Kartu tai – ir asmeninis išmėginimas kiekvienam iš mūsų“, – į šalies gyventojus kreipėsi G. Nausėda.

Valstybės vadovas pakvietė žmones semtis stiprybės iš Lietuvos istorijos ir susitelkti nelengvu šaliai metu.

„Lietuvos istorijoje daug pavyzdžių, kurie gali ir turi mus sustiprinti šiandien. Prisiminkime, pavyzdžiui, nepalaužtą 20 amžiaus Lietuvos kankinį palaimintąjį Teofilių Matulionį. Esu tikras, kad jo tvirta, rami, tyli, bet pergalinga laikysena gali įkvėpti daugelį šiandienos žygdarbiams“, – sakė prezidentas.

„Mes asmeniškai ir kaip visuomenė įveiksime pandemijos išmėginimą, ir tapsime dar stipresni. Nenusiminkime ir nepraraskime pusiausvyros“, – Nacionaliniuose maldos pusryčiuose kalbėjo G. Nausėda.

Pusryčiuose dalyvavo Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, stačiatikių vyskupas Ambrozijus Fedukovičius. Maldos pusryčiai dėl karantino reikalavimų šįkart rengiami be kviestinių svečių.

Mintimis apie dėkingumą nuotoliniu būdu pasidalijo žmonės iš Lietuvos bei kitų kraštų lietuvių bendruomenių.

Savo liudijimu nuotoliniu būdu dalijosi gydytoja, medicinos mokslų daktarė Birutė Zablockienė, dirbanti Santaros klinikų Infekcinių ligų centre. Renginį iš Prezidentūros rodė nacionalinis transliuotojas.

Maldos pusryčių tradicija, kai skirtingų religinių konfesijų, skirtingų partijų atstovai susirenka dvasiškai bendrauti, atsirado 20-ajame amžiuje JAV. Nacionalinių maldos pusryčių tradiciją Lietuvoje pradėjo prezidentas Valdas Adamkus 2001 metais. Pernai ją atgaivino G. Nausėda.