Praėjusią parą mirė 14 žmonių. Tad mirtis jau pasiglemžė 1019 žmonių. 510 asmenų, užsikrėtusių koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių.

Sekmadienio ryto duomenimis, koronaviruso infekcijos sukelta liga Lietuvoje šiuo metu serga 60109 žmonės.

Iš paskelbtos mirčių statistikos matyti, kad pastarąją parą Lietuvoje mirė vienas 20–29 metų amžiaus grupei priklausantis žmogus. Iš viso Lietuvoje jau mirė 2 šiai amžiaus grupei priklausantys asmenys.

Kaip LRT RADIJUI sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Austina Vžesniauskaitė, jauniausias per parą miręs pacientas turėjo kitų ligų. Šio jauno žmogaus mirtis užfiksuota Panevėžio apskrityje.

„Dar vienas labai jaunas žmogus mirė nuo koronaviruso. Asmuo turėjo kitų ligų. Ši mirtis buvo užfiksuota Panevėžio apskrityje“, – teigė A. Vžesnkauskaitė.

COVID-19 išankstinių rodiklių ataskaita už parą

Kaip skelbia Lietuvos statistikos departamentas, per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius – 2927.

Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius – 112359.

Per praėjusią parą užregistruotų COVID-19 mirčių skaičius – 14.

Bendras registruotų COVID-19 mirčių skaičius – 1019.

Dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius – 510.

Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius – 104.

Pasveikusių asmenų skaičius – 50721.

Sergančių koronavirusu asmenų skaičius – 60109.

Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 8106.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 1504085.

Šalyje iš viso mirė penki 20–39 metų amžiaus grupės asmenys.

Per praėjusią parą mirusieji buvo 20–99 metų amžiaus. Dauguma jų – 10 – priklausė 70–99 metų amžiaus grupei.

Daugiausia mirčių užfiksuota Kauno apskrityje – 8. Dvi mirtys nustatytos Marijampolės, po vieną – Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Tauragės apskrityse.

Praėjusią parą mirė šešios moterys ir aštuoni vyrai.

Ligoninėse gydoma 2,4 tūkst. COVID-19 pacientų, iš jų 201 – reanimacijoje

Ligoninėse gydomi 2432 COVID-19 pacientai, 201 iš jų – reanimacijoje, sekmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis reikalingas 1177 pacientams, 125 žmonėms taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Šiuo metu užimta apie pusė ligoninių lovų – 8075 iš 16 tūkst. 585.

Iš 674 reanimacijos lovų užimtos 404. Iš 629 lovų, kuriose gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos yra 264, iš 6100 lovų su deguonimi užimta 2137.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 1019 žmonių, dėl kitų priežasčių mirė 510 užsikrėtusiųjų.

Naujų atvejų užfiksuota židiniuose

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 2927 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 964 iš jų užregistruoti Vilniaus, 383 – Kauno, 354 – Klaipėdos, 337 – Panevėžio, 286 – Šiaulių, 127 – Utenos, 122 – Marijampolės, 115 – Alytaus, 112 – Telšių ir 106 – Tauragės apskrityse. 21 atvejis kol kas dar nėra priskirtas jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Šiuo metu atlikta 927 atvejų epidemiologinė diagnostika (858 atvejai į NVSC sistemą pateko vėlai vakare arba naktį, todėl jie tiriami šiandien).

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo, šiuo metu užregistruota 146 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Daugiausia – 12 atvejų – per vakar parą buvo užfiksuota socialinės globos įstaigoje „Gyvenimo viltis“ Klaipėdos rajone. Čia 11 atvejų buvo patvirtinta pacientams ir 1 atvejis – darbuotojui. Po 11 atvejų buvo užfiksuota Šilutės rajono Macikų ir Utenos socialinės globos namuose. 7 atvejai patvirtinti Telšių rajono senelių globos namuose ir 3 atvejai – Telšių rajono senelių namų Gedrimų skyriuje. Taip pat 3 nustatyti Dūseikių socialinės globos namuose. Po 2 atvejus užfiksuota Suvalkijos socialinės globos namuose ir Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centre.

Atvejų per vakar parą užfiksuota ir gydymo įstaigose. 6 atvejai patvirtinti protrūkyje, susijusiame su Joniškio ligonine, 4 – su Kauno miesto poliklinika. Po 3 atvejus patvirtinta LSMU Kauno klinikų įvairiuose skyriuose, Regioninėje Telšių ligoninėje ir Mažeikių ligoninėje. Po 2 atvejus užfiksuota Jurbarko, Panevėžio respublikinėje, Šilutės, Tauragės ir Vilkaviškio ligoninėse.

3 atvejai per vakar užfiksuoti Raudondvario lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. Po 2 atvejus užfiksuota protrūkiuose, susijusiuose su Pagėgių vaiko globos centru, Raseinių specialiąja mokykla, Ringaudų pradine mokykla ir Telšių Naujamiesčio mokykla.

5 atvejai patvirtinti protrūkyje, susijusiame su Plungės r. veikiančia tekstilės gaminių įmone. 3 atvejai yra siejami su Marijampolėje įsikūrusios baldinius audinius gaminančios įmonės protrūkiu. Taip pat 3 atvejai, du iš jų antriniai, patvirtinti protrūkyje, siejamame su naftos perdirbimo įmone Mažeikiuose. 3 atvejai siejami su protrūkiu Bardinų pasienio užkardoje. Po 2 koronavirusinės infekcijos atvejus užfiksuota protrūkiuose, susijusiuose su žemės ūkio bendrove Lukšiuose, sūrine Belvederio kaime, elektros įrengimo, inžinerinius technikos darbus vykdančia įmone Vilniuje, statybos ir remonto darbus vykdančia įmone Panevėžyje. Taip pat 2 atvejai patvirtinti Marijampolės pataisos namų protrūkyje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, užregistruota 134.

Savo ruožtu visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, paisyti fizinės distancijos ir kita.

Kaip jau skelbta, Vyriausybė pratęsė karantiną iki sausio 31 d. ir sugriežtino jo priemones: draudžiama judėti gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijoje ar už jos ribų dėl nebūtinų priežasčių, ugdymo įstaigos dirba tik nuotoliniu būdu, uždarytos ne maisto prekių parduotuvės, draudžiama teikti kontaktinio pobūdžio paslaugas, draudžiami vieši renginiai ir susibūrimai. Pradinukai išleisti atostogų iki sausio 3 dienos.

Nuo gruodžio 15 d. iki sausio 3-iosios ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų mirties, į darbą, kai asmens vieta yra kitoje savivaldybėje ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Nuo to laiko, kai praėjusių metų pabaigoje Kinijoje kilo šios ligos pandemija, visame pasaulyje patvirtinta per 76 mln. infekcijos atvejų, mirčių skaičius gerokai perkopė pusantro milijono.