„Visų pirma noriu padėkoti pareigūnams – policijai, šauliams, kariams ir visiems, kurie šiomis dienomis, kartu su medikais dirba priešakinėse pozicijose. Šią parą jų Lietuvos keliuose buvo 1788 ir jie rizikuoja savo sveikata bei gyvybe. Šiai dienai serga 237 pareigūnai, 200 izoliacijoje.

Per pastarąją parą pareigūnai nepraleido daugiau nei 3 000 žmonių, pradėtos 64 administracinės teisenos dėl karantino pažeidimų. Galime pasidžiaugti žmonių sąmoningumu, didžioji dauguma jų geranoriškai vykdo policijos nurodymus“, – komentare Eltai nurodė A. Bilotaitė.

Ministrė tikisi, kad per šventes policijos darbas patikros postuose vyks sklandžiau.

„Suprantame, kad dėl kontrolės postų žmonės patiria nepatogumų, kai kur tenka laukti spūstyse, ypač piko valandomis. Prašome žmonių kantrybės ir supratingumo. Tikimės, kad šis savaitgalis bus nebloga repeticija prieš šventes ir darbas vyks sklandžiau, keliaujančių srautai sumažės.

Savo ruožtu, gyventojų, kuriems dėl įvairių priežasčių vis tik tenka kirsti kontrolės postus, prašome iš anksto planuotis laiką, jei įmanoma vykti ne piko metu, pasirūpinti būtinais dokumentais ir turėti juos su savimi, taip taupysite savo ir pareigūnų laiką, pagreitinsite patikros procedūrą, sumažinsite spūstis“, – sakė A. Bilotaitė.

„Labai tikiuosi, kad žmonės išliks sąmoningi ir supratingi, ir Velykas jau galėsime pasitikti kartu su savo šeimų nariais“, – pridūrė ji.

Agnė Bilotaitė

Penktadienį į kitas savivaldybes nebuvo praleisti 3277 automobiliai, Eltai pranešė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Anot jo, didelių konfliktų postuose nepasitaikė, tačiau kai kur nusidriekė automobilių eilės.

„Ypatingų konfliktų nebuvo. Kai kuriuose postuose buvo susidarę transporto spūstys, bet didžiojoje dalyje pakankamai viskas tvarkingai buvo. Postuose buvo trys protokolai surašyti“, – Eltai šeštadienį sakė R. Matonis.

Lietuvoje įvestas sugriežtintas judėjimo ribojimas tarp savivaldybių, primena ELTA.

Blokavimo postai prie įvažiavimų į miestus steigiami nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. ir nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.
Asmenims, mėginantiems piktybiškai apeiti įvestus ribojimus, policija taikys iki 1,5 tūkst. eurų siekiančias baudas.