Penktadienį nuo 13 val. pareigūnams pradėjus tikrinti visus, vykstančius į Kauną, nusidriekė milžiniškos automobilių eilės. Nuo Karmėlavos vykusiems vairuotojams patikros teko laukti net kelias valandas.

Automobilių spūstys susidarė ir ties tankiausiai apgyvendintu Kauno rajonu – Šilainiais, tai sukėlė ne tik gyventojų, bet ir šalia įsikūrusio prekybos ir pramogų komplekso „Mega“ atstovų nuostabą.

„Šilainių mikrorajone įrengta blokada. Blokada, galima sakyti, įrengta tiesiog viduryje miesto, atskiriant vieną nuo kito Kauno mikrorajonus“, – teigė „Megą“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Goštautaitė – Gedutė.

Automobilių eilė ties Šilainius ir Vytėnus jungiančiu viaduku

Ji patikslino, kad Vytėnų gyventojai neturi galimybės sklandžiai grįžti namo, taip pat, aplinkinių mikrorajonų gyventojai, norintys patekti į „Megoje“ įsikūrusią maisto prekių parduotuvę „Rimi“ ar vaistinę „Benu“ – turi įveikti milžiniškas spūstis, susidariusias dėl viduryje miesto įrengtos blokados.

„Manome, jog efektyviausia būtų įrengti blokados postus ties IX-u fortu bei išvažiuojant iš Vytėnų link jau Kauno rajone esančios Domeikavos“, – sakė „Megą“ valdančios bendrovės atstovė.

Pasiteiravus, kaip situaciją vertina patys policijos atstovai, sulaukta atsakymo, jog padėtis nėra tokia dramatiška, kaip gali pasirodyti ir pirmo žvilgsnio.

Kaune policija tikrina vykstančius į miestą

„Pajėgos ir postai skirstyti taip, kad veiklą galėtume vykdyti efektyviausiai. Važiuojančiųjų link Megos (išvažiuojant iš Kauno) pareigūnai netikrina, todėl nepatogumų gyventojai neturėtų jausti. Grįžtantieji taip, turės stabtelti ties postu. Tačiau visa tai tam, kad gyventojai šį savaitgalį, kaip ir ateinančius šventinius savaitgalius, iš namų vyktų tik būtiniausiais reikalais“, – komentare teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Ji patikslino, kad pandemijos periodu įvairių nesklandumų išvengti nepavyks, o geriausia – daugiau laiko praleisti savo namuose, išvykti tik esant būtinybei.

„Turime suprasti situacijos sudėtingumą, suprasti, jog vykdami šiuo periodu galbūt neišvengsime vienokių ar kitokių nepatogumų. Saugant save ir kitus, raginame vengti kelionių ir likti namuose“, – akcentavo O. Vaitkevičienė.

Kaune policija tikrina vykstančius į miestą
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)