Ligoninė dėkoja Lietuvos šaulių sąjungai bei taip pat kviečia Vilniaus rajono ir kitų gydymo įstaigų medicinos darbuotojus, medicinos mokslus studijuojančius studentus, kurie galėtų jungtis prie komandos.

„Po mūsų pirmojo susitikimo su Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-oji rinktinės nariais praėjo tik 10 dienų. Per tas dienas buvome susitikę dar ne kartą. Vyko mokymai, buvo pasirašinėjamos bendradabiavimo ir savanorystės sutartys, vyrai dar ne kartą gelbėjo perkraustant daiktus, pritaikant skyrius gydyti pacientus, segančius COVID – 19 liga, atlikti PGR testai ir nuo šiandienos ryto Lietuvos šauliai stoja į tarnybą mūsų ligoninėje!

Sutarėme - nuo šiandien, kiekvieną dieną, 24 valandas per parą, pagal iš anksto sudarytus grafikus ir reaguojant į kiekvieną dieną, o kartais, ir kas valandą besikeičiantį pagalbos poreikį, dirbsime kartu. Ačiū Lietuvos šaulių sąjungai už operatyvią pagalbą, konkretų žodį ir tikrą veiksmą!

Tuo pačiu kreipiamės į Vilniaus m., Vilniaus rajono ir kitų gydymo įstaigų medicinos darbuotojus, medicinos mokslus studijuojančius studentus. Tam, kad atidaryti dar vieną skyrių mūsų ligoninės patalpose, kuriame galėtume gydyti dar papildomai 37 pacientus, sergančius COVID – 19 liga, šiai minutei, mums trūksta 28 slaugytojų, 16 slaugytojų padėjėjų. Jei norite jungtis prie mūsų komandos, kviečiame, skambinkite ar rašykite vyriausiajai slaugos administratorei Raimondai Steikūnienei tel. nr. +37067979692 , el. paštas r.steikuniene@vmkl.lt“, – rašoma feisbuke.

Per praėjusią parą patvirtintas 3181 naujas koronaviruso atvejis, nuo COVID-19 mirė 39 žmonės, penktadienį pranešė Statistikos departamentas.

Praėjusią parą pasveiko 1368 sirgusieji.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 106 tūkst. 210 asmenų, 58 tūkst. 188 – tebeserga, 46 tūkst. 560 – pasveiko.