Nuo gruodžio 17 dienos ministrės pirmininkės patarėjos pareigas švietimo ir mokslo klausimais eina Aistė Kairienė. Ji yra dirbusi Seimo Švietimo ir mokslo komiteto patarėja, buvo vadove ir eksperte įvairiose nevyriausybinėse organizacijose.

Nuo gruodžio 17 d. patarėju nacionalinio saugumo klausimais paskirtas Kęstutis Lančinskas. Jis yra dirbęs Užsienio ir Vidaus reikalų ministerijose, buvo Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas, Europos Sąjungos patariamosios misijos Ukrainoje vadovas.

Dalius Krinickas paskirtas patarėju aplinkos klausimams nuo gruodžio 15 d. Jis yra vadovavęs Aplinkos ministerijos departamentams, dirbo šioje ministerijoje viceministru, pastaruoju metu ėjo vyriausiojo patarėjo pareigas Valstybinėje energetikos tarnyboje.

Ekonomikos ir finansų sritį nuo gruodžio 17 d. kuruoja Vaidas Navickas, šis atestuotas finansų analitikas dirbo žymiose kompanijose JAV, Lietuvoje buvo savanoris įvairiose viešąjį interesą ginančiose organizacijose.