Eksprokurorų sąjungos tikslai – atstovauti ir ginti savo narių interesus, rūpintis jų socialine, kultūrine, visuomenine veikla, dalintis savo patirtimi, puoselėti prokuratūros istorinę atmintį, tradicijas, dalyvauti teisės aktų projektų svarstyme, teikti pasiūlymus dėl jų tobulinimo, bendradarbiauti su Lietuvos Respublikos prokuratūra, kitomis valstybinėmis institucijomis, organizuoti konferencijas, diskusijas ir kitus renginius aktualia visuomenine teisine tematika.

Steigiamajame susirinkime sąjungos pirmininku išrinktas pirmasis Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras Artūras Paulauskas, valdybos nariais – buvę generaliniai prokurorai Antanas Klimavičius ir Vladas Nikitinas, generalinio prokuroro pavaduotojas Vytautas Barkauskas, teritorinės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Arvydas Pocius, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai ir buvę prokurorai Egidijus Bičkauskas bei Vidmantas Žiemelis.

Eksprokurorų sąjunga jau įregistruota Registrų centre ir turi teisę veikti jos įstatuose numatytais tikslais, praneša Eksprokurorų sąjungos pirmininkas A. Paulauskas.

Jis tikisi, kad įkurta buvusių prokurorų visuomeninė organizacija savo darbais ir pasiūlymais pasitarnaus tobulinant šalies įstatymus ir kitus teisės aktus bei prisidės prie teisėsaugos institucijų profesionalumo didinimo, teisininko profesijos prestižo augimo.