Prezidentas ketvirtadienį pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą, prašydamas patarti dėl šių kandidatų teikimo Seimui.

„Šalies vadovo vertinimu, šie puikiai žinomi ir gerbiami teisėjų bendruomenės nariai yra nepriekaištingos reputacijos, pasižymi išskirtine asmenine ir profesine kompetencija, taip pat yra sukaupę solidų teisinio darbo stažą“, – teigia Prezidentūra.

A. Driukas turi daugiau kaip 36 metų teisinio darbo patirtį, jis jau yra ėjęs LAT teisėjo pareigas 1999–2003 metais, teisėjo karjeros pradžioje yra dirbęs Druskininkų miesto apylinkės teisme, buvo ilgametis Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas.

Prezidentūra pažymi, jog A. Driukas „laikytinas vienu iš teisminės mediacijos pradininkų Lietuvoje“, penkerius metus vadovauja Teisėjų tarybos sudarytai Teisminės mediacijos komisijai, jis yra įgijęs daktaro laipsnį, dėsto Vilniaus universitete (VU).

Daugiau nei 23 metus teisinio darbo patirties turinti E. Tamošiūnienė ilgą laiką buvo advokate, nuo 2013-ųjų ji eina teisėjo pareigas Lietuvos apeliaciniame teisme, buvo šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė. Ji taip pat turi daktaro laipsnį bei dėsto VU studentams, prieš mėnesį tapo Teisėjų tarybos nare, pirmininko pavaduotoja.

Kandidatus tinkamiausiais eiti LAT teisėjų pareigas pripažino Pretendentų į teisėjus atrankos komisija.

Pagal Konstituciją LAT teisėjus prezidento teikimu skiria ir atleidžia Seimas, patarus Teisėjų tarybai.