Solidaus atlyginimo prašantis ligoninės vadovas sako apgailestaujantis, kad G. Nausėda uždirba tiek mažai.

Leisgyvių koronaviruso pacientų į ligonines vežama vis daugiau. Su milžiniška įtampa susiduriantys medikai skatinami piniginiais priedais, dirbantiems pavojingomis sąlygomis alga gali būti ir dvigubinama.

Utenoje beveik du kartus didesnės algos pasiprašė ir ligoninės direktorius, kuris su koronavirusu sergančiais pacientais, panašu, kad tiesiogiai nė nesusiduria.

Utenos tarybos narys Marijus Kaukėnas LNK žinioms pabrėžė, kad priedus prie algos gauna tiesiogiai su koronavirusu sergančiais pacientais susiduriantys medikai.

Anot opozicijos, ligoninės direktoriui pavasarį alga jau buvo pakelta. O dabar direktorius prašo papildomai skirti 90 procentų algos dydžio priedą.

„Mūsų paskaičiavimais (jo alga, aut. p.) sudarytų 9800 eurų ant popieriaus. Į rankas gautų netoli 6 tūkst. eurų“, – konkretų algos dydį įvardijo Utenos tarybos narys M. Kaukėnas.

Pagal tokį skaičiavimą Utenos ligoninės direktorius iki karantino pabaigos uždirbtų kaip prezidentas Gitanas Nausėda.

Galima Utenos ligoninės vadovo alga apie 6 tūkst. eurų, prezidento – 5856 eurų, Seimo pirmininkės alga – per 3 tūkst. eurų, o premjerės – 3385 eurų.

Opozicijos atstovų teigimu, Utenos ligoninės direktorius pačioje ligoninėje yra gana retas svečias, nes pagrindinis jo kabinetas yra kitame miesto gale.

„Skliausteliuose parašyta, kad tiesiogiai su pacientais (dirbantys, aut. p.). O Utenos ligoninės direktorius tiesiogiai su pacientais, mano žiniomis, nedirba“, – sakė M. Kaukėnas.

Prie Utenos ligoninės LNK žurnalistams bekalbant su vietos politiku, prie pokalbio prisijungė ir pats ligoninės direktorius D. Drunga. Jis teigė, kad priedo jis prašo tik dabar, o bene 200 Utenos medikų priedus gauna nuo lapkričio mėnesio.

„Jeigu prezidentas gauna tokį mažą atlyginimą, tai yra labai blogai. Pasikartosiu, tai yra labai blogai“, – kalbėjo Utenos ligoninės direktorius.

Utenos meras Alvydas Katinas sako, kad ligoninės vadovas dvigubos algos nusipelnė.

„Ligoninės vadovas mėnesiui, dviem tokio atlyginimo nusipelnė. D. Drungą rodau kitiems kaip pavyzdį“, – aiškino Utenos meras.

Utenos ligoninės direktorius taip pat sako, kad regione jis liko paskutinis ligoninės vadovas, kuriam per pandemiją alga nebuvo pakelta.

Koronavirusu sergantys pacientai gydomi ir netoli Utenos esančioje Molėtų ligoninėje. Anot jo, koronaviruso skyriuose dirba 20 medikų, visi gauna 100 procentų priedą prie algos.

O Utenos ligoninės direktorius sako ir pats aptarnaujantis koronavirusu sergančius pacientus. Bet priedo sau paprašė mažesnio nei medikams – 70 procentų.

Ar tiesiogiai su kovido pacientais nesusiduriančiam ligoninės direktoriui algą beveik padvigubinti, Utenos taryba spręs artimiausiu metu.

Daliai uteniškių tokios algos visiškai nesuprantamos. Skirti solidų priedą prie algos prašė ir Utenos poliklinikos vadovą, bet kilus diskusijoms prašymas buvo atsiimtas.