Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas, laidoje Delfi diena paklausus, ar viskas vyksta sklandžiai, tikino, kad kol kas viskas gana sklandu.

„Nuo vidurnakčio įsigaliojio judėjimo apribojimai. Policija jau pradėjo veiklą būtent šioje srityje, vykdant kontrolę. Viskas kol kas vyksta sklandžiai.

Tiesa, dar nedirbame visu intensyvumu, nes manome, kad tas didesnis judėjimas bus prasidės nuo ateinančio savaitgalio, tačiau jau nuo vidurnakčio pradėjome labai intensyvią kontrolę visų įvažiuojančių transporto priemonių į Palangos miestą, nes jau turėjome informacijos, kad rezervuota daug viešbučių, kad gyventojai iš visos Lietuvos bandys patekti į Palangą, tai jau nuo vidurnakčio dirbame ir iš tiesų jau tikrai galiu pasakyti, kad ne viena dešmtis automobilių buvo apsukti ir buvo neleista įvažiuoti į Palangą.

Taip pat vykdome patikrinimus ir kituose miestuose, virš penkiasdešimt vietų mūsų pareigūnai buvo įrengę postus, tikrino pagrįstumą kirtimo tarp savivaldybių. Tikrai buvo nemažai vairuotojų, kurių paprašėme apsisukti ir grįžti į jų gyvenamąsias vietas“, – sako pašnekovas.

Anot jo, kartais pareigūnams gali užtekti tiesiog išsamaus atsakymo, kodėl žmogus turi kirsti savivaldybės ribas.

„Kiekvienu atveju mūsų pareigūnai aiškinasi, jeigu yra pagrindas kirsti savivaldos sienas, mūsų pareigūnai išsiaiškina iki galo, net nesant dokumentų, vis tiek praleidžia vairuotojus, nes turime prieigas prie registrų ir galime patikrinti, ar asmuo turi turto toje savivaldybėje, kur jo darbovietė ir panašiai, o dokumentai tik pagreitintų tą procedūrą“, – sako pašnekovas.

Paklausus, ar nesiformuoja spūstys, A. Paulauskas tikino, jog stengiasi viską organizuoti taip, kad nebūtų spūsčių, taip pat naudojama speciali programa, kuri pagreitina patikros procesą.

„Darbą organizuojame taip, kad tos spūstys nesiformuotų, yra pakankamas skaičius policijos pareigūnų tuose postuose. Svarbu ir tai, kad talkina šaulių sąjungos atstovai, kurie padeda, todėl patikrinimai vyksta greičiau“, – sako policijos atstovas.

Policija ragina gyventojus nepalikti gyvenamosios savivaldybės be reikalo, išvykti tik svarbiu atveju ir turėti tai pagrindžiančius dokumentus.

Ateinantį savaitgalį, Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiu policija savivaldybių centrų prieigose kontroliuos atvykstančiuosius ir išvykstančiuosius.

Kritikai sako, kad nauji reikalavimai nepagrįstai diskriminuoja smulkiuosius prekybininkus, įvesti judėjimo apribojimai yra neproporcingi ir sunkiai įgyvendinami, kai kurie psichologai taip pat siūlė leisti bendrauti socialiniuose burbuluose vienišiems žmonėms.