Prie kelių įvažiavimų nuo 8 ryto atvykstančiųjų laukė tik „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“ ženklai.

„Ką rodyti? Darbo sutartis turim“, – išvydę į ženklo pusę pasuktą fotoobjektyvą tuoj telefonus nė neprašomi išsitraukė du vienu automobiliu į darbą vykę vyrai.

„Nufilmuosit, jei važiuosiu?“ – pasidomėjo prie įvažiuoti draudžiančio ženklo sustojęs į tarnybą vykęs pasienio pareigūnas.

„O kaip dabar patekti į Palangą? Aš ten gyvenu“, – susirūpino viena ponia, tačiau išgirdusi paaiškinimą, kad fotografuojama „Delfi“ interneto portalui, išdrįso važiuoti toliau.

Maždaug per valandą policijos patrulių ekipažas kartą prasuko pro įvažiavimą iš Kretingos pusės, tačiau pareigūnai nesustojo. Tuo metu didelių automobilių srautų nebuvo.

Visgi džiūgauti, kad lengvai galima prasmukti į Palangą, per anksti – bet kurią dieną atvykusieji gali būti patikrinti jau pačiame kurorte. Palangos meras Šarūnas Vaitkus patikino, kad šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams viešbučius ar kitas apgyvendinimo vietas užsisakę svečiai kurorte nebus priimti.

„Vyriausybei apsisprendus griežtinti karantino sąlygas bei apriboti gyventojų judėjimą tarp savivaldybių be būtinų ir objektyvių priežasčių, jau šiandien pasigirsta kai kurių apgyvendinimo paslaugas teikiančių gyventojų bei verslininkų pasvarstymų, neva užsisakiusieji nakvynę viešbutyje ar privačiame apgyvendinimo sektoriuje turėtų ieškoti būdų, kaip prasmukti į Palangą. Motyvuojama tuo, kad teikti apgyvendinimo paslaugas iš esmės neuždrausta – viešbučiai ir privatus apgyvendinimo sektorius svečius priims“, – savo socialinėje paskyroje dar antradienį rašė meras.

Realiai patikra visgi pradėta trečiadienį. Tiesa, gerokai vėliau, nei buvo skelbta. Palangos mero patarėja Jurgita Vanagė informavo, kad apie 11 valandą patikra jau prasidėjo, ir atsiuntė tą įrodančią nuotrauką.

Apie užsidarymą paskelbė vėliau

Palangos savivaldybė trečiadienį pranešė apribojusi įvažiavimą į kurortą, gyventojai įspėjami įrodyti atvykimo būtinybę.

„Vykstantieji į Palangą tikrinami ypač preciziškai ir tik atitikę visus reikalavimus įleidžiami į kurortą. Policijos pareigūnai organizuos darbą nenutrūkstamai“, – teigia savivaldybė.

Jos teigimu, Palangoje dirbs papildomai skirtos policijos pajėgos, leisiančios užtikrinti nepertraukiamą kontrolę.

„Vykstantieji darbo reikalais pareigūnams privalo pateikti tai patvirtinančius dokumentus“, – rašoma pranešime.

Apgyvendinimo paslaugų teikėjai bei poilsiautojai, rezervavę kambarius viešbučiuose ar privačiame apgyvendinimo sektoriuje, raginami rezervacijas atšaukti, nes viešbučio rezervaciją patvirtinantis dokumentas nelaikomas pagrindu leisti įvažiuoti į kurortą poilsio ir pramogų tikslais.

„Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, jog tokie keliautojai į kurortą nebus įleidžiami“, – tvirtina savivaldybė.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus sako, kad norinčiųjų šventiniu laikotarpiu vykti į kurortą yra itin daug, todėl policijos dėmesys būtinas.

Meras dėkojo vidaus reikalų ministrei ir policijos generaliniam komisarui už pagalbą pajūriui, kad karantino laikotarpiu čia būtų užtikrintas reikalavimų laikymasis.

Š. Vaitkus taip pat kviečia apgyvendinimo paslaugų teikėjus ir poilsiautojus būti sąmoningus ir supratingus.

„Sutikime šiųmetes šventes saugiai savo namuose. Atsisakykime bet kokių kelionių, viešnagių, rūpinkimės savo bei aplinkinių saugumu, kad kitąmet turėtume galimybę apkabinti tuos, kuriuos labiausiai mylime“, – pranešime teigė Š. Vaitkus.

Savivaldybė įspėja, kad už karantino reikalavimų pažeidimus numatytos baudos iki 1,5 tūkst. eurų, juridiniams asmenims – iki 6 tūkst. eurų.

Papildyta:

Nuo gruodžio 16 d. iki sausio 3 d. imtinai ribojamas asmenų atvykimas į Palangos miesto savivaldybės teritoriją

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. gruodžio 14 d. nutarimu „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. lapkričio 4 d. nutarimo Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ pakeitimo“ bei atsižvelgiant į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Palangos miesto policijos komisariato raštą ir Palangos miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimą, nuo 2020 m. gruodžio 16 d. 00.00 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24.00 val. ribojamas asmenų atvykimas į Palangos miesto savivaldybės teritoriją.

Kelio ženklai Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“ su tvorelėmis įrengti:

Klaipėdos pl., prie sankryžos su keliu Nr. A13 A13 (arba kelių Nr. E272 (sutampa su A13) ir 2253 sankryža);

Kretingos gatvėje prieš žiedą su Vasaros ir Valteriškės gatvėmis;

Darbėnų kelyje prie sankryžos su keliu Nr. A13;

Liepojos plente prie sankryžos su keliu Nr. A13;

Monciškės gatvėje prie sankryžos su keliu Nr. A13;

Elijos gatvėje prie sankryžos su Miško gatve;

Jonpaparčio gatvėje prie sankryžos su keliu Nr. A13.

Kelio ženklai Nr. 301 „Įvažiuoti draudžiama“ su tvorelėmis įrengti:

Vilimiškės kelyje prie kelio A13 (žvyrkelis pro tunelį nuo Vydmantų pusės);

Vilimiškės kelyje prie sankryžos su Kretingos gatve;

Miško kelyje tarp kelio A13 ir Bendrovių gatvės, prie sankryžos su keliu A13;

Šventosios gatvėje prie sankryžos su keliu Nr. A13;

Pušyno gatvėje prie sankryžos su keliu Nr. A13;

Pašventupio kelyje prie sankryžos su Jonpaparčių gatve.