Prieš daugiau nei savaitę, gruodžio 7-osios duomenimis, koronavirusu sirgo 182 kaliniai ir 99 pareigūnai.

Kalėjimų departamentas antradienį pranešė, kad siekiant sumažinti koronaviruso tikimybę sugriežtino kai kurias kontrolės priemones įkalinimo įstaigose.

Šiuo metu daugiausia sergančių kalinių yra Vilniaus pataisos namuose – 48, taip pat serga 46 kaliniai iš Marijampolės pataisos namų, iš jų du – Kybartų sektoriuje.

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje serga 25 kaliniai, Šiaulių tardymo izoliatoriuje – 23, Kauno tardymo izoliatoriuje – 19, Alytaus pataisos namuose – 14, Panevėžio pataisos namuose – šeši, Laisvės atėmimo vietų ligoninėje – trys kaliniai.

Kalėjimų departamento duomenimis, pasveikusiais laikomi 195 kaliniai, vienas užsikrėtusysis mirė dėl kitų ligų, vienas paleistas, pasibaigus bausmės terminui.

Šiuo metu saviizoliacijoje yra 221 kalinys, turėjęs kontaktą su sergančiuoju, dar 397 kaliniai izoliuoti kaip naujai atvykę į pataisos namus.

Nuo rugsėjo 1-osios įkalinimo įstaigose iš viso koronavirusas nustatytas 383 kaliniams.

Tuo metu pareigūnų sergamumo pasiskirstymas pagal aktyvius ir buvusius atvejus įkalinimo įstaigose nenurodomas, tačiau skelbiama, kad šiuo metu serga 153 pareigūnai ir darbuotojai, o 74 yra saviizoliacijoje.

Rugsėjį įkalinimo įstaigose buvo patvirtintas pirmas koronaviruso atvejis nuteistam asmeniui.