„O kur dėtis? Reikia kentėti. Netgi manau, kad gal netgi per maži reikalavimai. Kaip bebūtų, juk praėjusią savaitę buvo po tris tūkstančius per dieną. Esame pirmoje ar antroje vietoje Europoje, siaubas“, – sakė garbaus amžiaus vyras.

Kalbinti praeiviai sako, kad sugriežtintas judėjimas šalies viduje itin apsunkina jų gyvenimus. Kiti svarsto, kokius įrodymus reikės su savimi turėti vykstant į kitą miestą dėl svarbių priežasčių.

„Man tai nelabai patinka todėl, kad man reikia važiuoti į Turgelių pusę. Ir ką? Negaliu nuo trečiadienio, o man labai reikia“, – tikino sutikta moteris.

Kita praeivė aiškino, kad jai labai keista, kadangi pati pirmadienį atvyko iš kito miesto į Vilnių pas gydytoją, todėl svarstė, kokį dokumentą ar kitą įrodymą turėtų pateikti atsakingiems už judėjimo ribojimą asmenims.

„SMS žinutę, ar ką? Aš nukreipimo neturiu, nes važiuoju pas odontologą. Nežinau, kaip viskas vyks.“

Kai kurie tikino, kad šventinius planus tokie sugriežtinimai pakeitė iš esmės. Vieni nuogąstauja, kad teks sėdėti namuose vieniems, kiti tikina, jog verta šiek tiek pakentėti, mat vėliau bus galima gyventi nevaržomai.

„Čia juk laikina priemonė, gal galime pakentėti? Nieko baisaus neatsitiks, jeigu kelis mėnesius pagyvensime be susitikimų. Juk yra telefonai, gelbėjamės“, – sakė praeivis.

Kita miestietė teigė, kad buvo suplanavusi švęsti didžiąsias metų šventes su šeima, tačiau dabar visa tai bus atšaukta.

„Viskas aišku, ką padarysi, taip reikia“, – pridūrė ji.

Naujoji Vyriausybė taip pat atšaukė dar praėjusią savaitę įvestą ribojimą, leidžiantį automobiliams užimti tik 20 proc. vietų prekybos centrų stovėjimo aikštelėse. Praeiviai sakė, kad tokie ribojimai buvo absurdiški, o jų atšaukimas – valdžios žaidimai.

„Gyvenu Žirmūnuose prie prekybos centro, tai išvis atrodė košmaras. Kai tik įvedė tą dalyką, mašinos buvo statomos gatvėse, neleistinose vietose, pravažiavimas buvo siaubingas“, – prisiminė Žirmūnų gyventoja.

Kita moteris pridūrė, kad jai tai atrodo, kaip keistas valdžios žaidimas.

Lietuvoje trečiadienį įsigalios griežtesnis karantino režimas, kurio metu bus uždarytos daugelis parduotuvių, kirpyklos ir apribotas žmonių judėjimas, draudžiama palikti savo savivaldybę be svarbios priežasties.