„Sveikatos ekspertų taryba antradienį pas prezidentą renkasi jau aštuntą kartą ir pateiks konkrečių rekomendacijų dėl skiepijimo ir viso proceso – kaip jį padaryti sklandų ir objektyvų ir kad pažeidžiamiausios grupės būtų paskiepytos ir apsaugotos nuo COVID-19 viruso. Taip, mes esame kalbėję, kad po pereinamo laikotarpio, po valdžių pasikeitimo laikotarpio, būtent ši ekspertų grupė prie Prezidentūros pakeis savo pobūdį ir nebebus tokia aktyvi teikiant konkrečias rekomendacijas kaip iki šiol“, – „Žinių radijui“ sakė S. Krėpšta.

Pasak jo, šiuo metu Sveikatos ekspertų taryba Prezidentūroje turi pabaigti pradėtus darbus.

„Šiuo metu ji baigia savo pradėtas funkcijas ir iš tikrųjų formuluoja rekomendacijas ir teikia prognozes dėl pandemijos plėtros. Šiandien numatytas dar vienas posėdis dėl vakcinų, nes žinome, kad jos atkeliaus į Lietuvą po kelių savaičių ir labai svarbu joms pasiruošti. Tai turi ekspertų taryba pabaigti pradėtus darbus. Vėliau tas pobūdis, be abejo, keisis ir jis priklausys nuo to, kaip vystysis situacija Lietuvoje ir kokie bus iššūkiai ateityje“, – sakė jis.

Spalio pabaigoje G. Nausėda inicijavo patariamąją Sveikatos ekspertų tarybą. Šios tarybos tikslas – padėti naujajai valdžiai perimti svarbiausius koronaviruso pandemijos valdymo aspektus. Pasak šalies vadovo vyriausiojo patarėjo S. Krėpštos, Taryba Prezidentūrai bus priskiriama laikinai, vėliau ji bus priskirta naujajai Vyriausybei.