„Šiandien sveikatos ekspertų taryba taip pat diskutuos ir apie šį klausimą, ekspertai pateiks savo nuomonę, tačiau žvelgiant į Europos užkrečiamųjų ligų agentūros rekomendacijas, taip pat ir kitų šalių praktiką, matome, kad iš esmės tos pirmosios grupės, tai, be abejo, yra medikai, kurie konkrečiai dirba su COVID-19 ligoniais, ir senyvi asmenys, ypač tie, kurie gyvena globos, slaugos įstaigose“, – Žinių radijui antradienį sakė prezidento vyriausiasis patarėjas socialiniais ir ekonomikos klausimais Simonas Krėpšta.

„Šios dvi grupės dažniausiai yra pradedamos skiepyti pirmiausiai ir lygiagrečiai. Iš paskos tada seka visi kiti“, – pridūrė jis.

Sveikatos ekspertų taryba antradienį prezidentui Gitanui Nausėdai pristatys naujausią COVID-19 epidemiologinės situacijos apžvalgą ir pateiks rekomendacijas dėl vakcinavimo.

Susitikime nuotoliniu būdu taip pat dalyvaus premjerė Ingrida Šimonytė, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasak S. Krėpštos, antradienį aštuntąjį kartą besirenkanti ekspertų taryba po pereinamojo laikotarpio, kai šalyje keitėsi valdžia, pakeis savo pobūdį ir nebebus tokia aktyvi teikiant konkrečias rekomendacijas.

„Šiuo metu ji dar baigia savo pradėtas funkcijas: teikia rekomendacijas, jas formuluoja, teikia prognozes dėl pandemijos plėtros tam, kad būtų atliepta į svarbiausias COVID-19 valdymo sritis“, – sakė jis.

Baigusi pradėtus darbus, ekspertų taryba prie Prezidentūros, pasak patarėjo, imsis tokių funkcijų, kokios bus aktualios pagal tuo metu būsiančią padėtį.

Nevaldomai plintant koronavirusui, naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į specialistų siūlymus, nuo trečiadienio uždraudė be svarbių priežasčių išvykti iš savo savivaldybės, tačiau leista atvirose viešose vietose pasivaikščioti šeimos nariams arba dviem kartu negyvenantiems žmonėms.